Κιβωτός του Κόσμου: «Με έδιωξαν γιατί έκανα άμβλωση», αποκάλυψε η Ευγενία

Τι καταγγέλλει η 20χρονη πρώην φιλοξενούμενη της ΜΚΟ

Η ιστορία της 20χρονης Ευγενίας που εκδιώχθηκε από την Κιβωτό του Κόσμου, όπως ισχυρίζεται, επειδή αποφάσισε να κάνει άμβλωση / Βίντεο Mega

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 20χρονης σήμερα πρώην φιλοξενούμενης της «Κιβωτού του Κόσμου». Το κορίτσι αποκάλυψε ότι την έδιωξαν από τη δομή όταν αποφάσισε να κάνει άμβλωση και περιέγραψε τις φρικτές στιγμές που φέρεται να έζησε όσο έμεινε εκεί ως παιδί.

Κιβωτός του Κόσμου: «Γνώριζαν από τον Αύγουστο τις καταγγελίες»

Η 20χρονη Ευγενία βρέθηκε στους κόλπους της «Κιβωτού του Κόσμου» σε ηλικία εννέα ετών και φιλοξενήθηκε στις δομές της ΜΚΟ στη Χίο και τα Ιωάννινα.

Κιβωτός: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πατέρα Αντώνιου και πρεσβυτέρας

Στα 17 της έμεινε έγκυος και όταν εξέφρασε την επιθυμία της να μην κρατήσει το παιδί που κυοφορούσε, στελέχη της Κιβωτού την απείλησαν ότι θα τη διώξουν όταν ενηλικιωθεί, όπως και έπραξαν:

Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… Το πάλεψα μόνη μου...

«Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δε θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα», είπε το κορίτσι μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Κιβωτός του Κόσμου - καταγγελία για άμβλωση

Η 20χρονη σήμερα Ευγενία κατήγγειλε ότι την έδιωξαν από την Κιβωτό του Κόσμου επειδή έκανε άμβλωση / Mega

Εκείνη επέμεινε στην απόφασή της και προκειμένου να προχωρήσει στην άμβλωση παρενέβη η Εισαγγελία, καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμη.

Τελικά η Ευγενία, όπως υποστήριξε, εκδιώθηκε από την «Κιβωτό του Κόσμου» όταν έγινε 18, αφήνοντάς τη μόνη και αβοήθητη. Μάλιστα, δεν της έδωσαν το χρηματικό ποσό που συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν από τη δομή.

Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα”.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος μου φέρθηκε πολύ καλά, τον ευχαριστώ»

Μιλώντας για τον πατέρα Αντώνιο, η 20χρονη Ευγενία υποστήριξε ότι της φέρθηκε πολύ καλά και ότι τον στηρίζει: «Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εγώ τον στηρίζω αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να μη γνώριζε πολλά απ’ όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό”, αλλά σίγουρα η αλήθεια θα φανερωθεί», υπογράμμισε.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της δομής της Πωγωνιανής Ιωαννίνων φαίνεται ότι δεν της συμπεριφέρθηκαν με την αντίστοιχη στοργή. Όπως ισχυρίστηκε, ήταν από τα πρώτα παιδιά, αυτή και τα τρία αδέλφια της, που βίωσαν την τιμωρία της απομόνωσης:

«Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» δηλώνει.

Κιβωτός του Κόσμου

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου / Φωτογραφία Eurokinissi (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ακόμα, περιέγραψε ένα περιστατικό που συνέβη στη δομή, όταν ένας παιδαγωγός την άρπαξε από τα μαλλιά και της κοπανούσε το κεφάλι πάνω στο καζανάκι, επειδή τσακώθηκε με μια άλλη κοπέλα:

«Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”. Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top