Κιβωτός του Κόσμου: «Γνώριζαν από τον Αύγουστο τις καταγγελίες»

Τι αποκαλύπτεται σε έγγραφο-ντοκουμέντο

«Ήξεραν από τον Αύγουστο για τα περιστατικά βίας στη δομή της Κιβωτού στον Βόλο» / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Πληροφορίες ότι στην Κιβωτό του Κόσμου γνώριζαν από τον περασμένο Αύγουστο για τα περιστατικά βίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένα ντοκουμέντο δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

Συγκεκριμένα, έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν ενήμεροι για περιστατικά κακοποίησης. Στις 12 Αυγούστου, οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος, τα αγόρια και ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούσαν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ζητούσαν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από τη δομή.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο, ότι ο πατέρας Αντώνιος μιλώντας στον Alpha, είχε δηλώσει πως τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

Κιβωτός του Κόσμου: Το 2015 η πρώτη καταγγελία για τη δομή της Πωγωνιανής

Να σημειωθεί εδώ, πως πρώην εργαζόμενη παιδαγωγός στην Κιβωτό αποκάλυψε στο Star και τη Μαίρη Τζώρα πως από το 2015 είχε κάνει επίσημη καταγγελία για σωματική βία στο ίδρυμα της Πωγωνιανής όπου εργαζόταν. Ο φάκελος, όπως λέει η γυναίκα, πήγε από την αστυνομία στην Εισαγγελία και σταμάτησε εκεί. 

Η παιδαγωγός ξεκίνησε να δουλεύει στην δομή της Πωγωνιανής τον Νοέμβριο του 2014. Το 2015 και αφού είχε διαπιστώσει πως συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο ίδρυμα ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά έκανε επίσημη, επώνυμη καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων και τον δήμο Ιωαννιτών.  

Το ρεπορτάζ του Star για την καταγγελία για τη δομή της Πωγωνιανής

«Προχώρησε η υπόθεση, η αστυνομία έκανε έφοδο στην Πωγωνιανή, πήρε καταθέσεις από τα παιδιά παρουσία εισαγγελέα. Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα, πήγαν παιδαγωγοί συνάδελφοί μου έδωσαν και αυτοί καταθέσεις και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Κανένας δεν έμαθε τίποτα πέρα από εκεί», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρώην εργαζόμενη. 

Ποια η σχέση της Κιβωτού του Κόσμου με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

«Μου είπε ένας αστυνομικός “αυτά που γράψατε εσείς στην καταγγελία σας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που είπαν τα παιδιά”. Είπαν τρομερά πράγματα. Ούτε από τον δήμο προχώρησε η υπόθεση. Mάλιστα όταν πήγα κι εκεί μετά από έναν μήνα να μιλήσω με την υπεύθυνη που είχα κάνει την καταγγελία μου είπε "μην ασχολείσαι καθόλου γιατί δεχτήκαμε απειλές"», συνέχισε η ίδια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top