Ζάκυνθος: Έντονες αντιδράσεις για τα σκουπίδια στο «Ναυάγιο»

«Ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η αποκομιδή τους», λέει το υπ. Τουρισμού

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες μέρες μια φωτογραφία από την ξακουστή παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, η οποία ήταν γεμάτη σκουπίδια. 

Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαντολλόγος Μιχάλης Μπάκας και στάθηκε η αφορμή, ώστε να ξεκινήσει ένα πινγκ πονγκ μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμό για το ποιος έχει την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων. 

Σήμερα, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας για το θέμα στον ΑΝΤ1, είπε ότι η εικόνα έχει αποκατασταθεί και η παραλία έχει καθαριστεί, ενώ την ευθύνη για τον καθαρισμό της έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

«Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης υποστήριξε ότι ο χώρος του «Ναυαγίου» δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου κι έτσι δεν είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα. 

Παραλία Ναυάγιο

Οι φωτογραφίες με τα βουνά από σκουπίδια κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Επισήμανε επίσης ότι μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου, όπου είχε ο δήμος της διαχείριση της παραλίας δεν υπήρχαν εικόνες με σκουπίδια. 

Ναυάγιο: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια 

Τελικά, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς αποφάσισε να καθαρίσει την παραλία με δική του πρωτοβουλία. 

«Ναυάγιο»: Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας

Η παραλία «Ναυάγιο» αποτελεί μια από τις πλέον διάσημες παραλίες της. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο ορεινό χωριό της Αναφωνήτριας. 

Μετά το 1922 από κατολισθήσεις δημιουργήθηκε αρχικά η πρώτη αξιόλογη παραλία η οποία ήταν περίπου μέχρι το σημείο που είναι σήμερα το καράβι. Η τελευταία κατολίσθηση μετά το Ναυάγιο δημιούργησε την σημερινή παραλία.

Tο ναυάγιο τοποθετείται χρονολογικά στο 1983, όταν το πλοίο «Παναγιώτης» με πενταμελές πλήρωμα και μεταφέροντας φορτίο 1.895 κούτες τσιγάρα, ενώ βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς - Ζακύνθου, υπέστη βλάβη στην κύρια μηχανή και έμεινε ακυβέρνητο. 

Αποτέλεσμα ήταν να προσαράξει στη βραχώδη και απόκρημνη ακτή βορειοανατολικά της Ζακύνθου όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top