Έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό - Αύξηση σε νεκρούς και νοσηλείες

«Στα μέσα Ιουλίου θα κορυφωθούν τα κρούσματα»

«Η κορύφωση της έξαρσης θα είναι 16 με 17 Ιουλίου» - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10:30 από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη, και τον Α΄ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας, Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή.

Κορωνοϊός: Μείωση στα κρούσματα και αύξηση στους θανάτους την Κυριακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ενημέρωση θα δοθούν πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Πλέον σχεδόν καθημερινά ο αριθμός είναι πενταψήφιος.

Την Κυριακή καταγράφηκαν 11.629 νέες μολύνσεις, 26 θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 98.

Η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρουσμάτων με 6.664 κρούσματα ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 1.177 και η Θεσσαλονίκη με 925.

Κορωνοϊός: Συναγερμός λόγω αύξησης κρουσμάτων-Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στο 90% έφτασε η αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία από τις 19 Ιουνίου μέχρι και χτες.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» και εκτίμησε πως η κορύφωση στα κρούσματα του κορωνοϊού θα γίνει στις 16-17 Ιουλίου.

Ανέφερε πως τα ημερήσια κρούσματα ίσως φτάσουν τα 24.000, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας.

«Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Έκανε λόγο όμως και για φάση αποκλιμάκωσης αναφέροντας πως αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

«Να μη φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός» προέτρεψε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ματίνα Παγώνη: Πιέστηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως το ΕΣΥ πιέστηκε αυτή την εβδομάδα. Εξήγησε πως «τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι»

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές τονίζοντας πως «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top