Πάτρα: «Για τα τρία αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν»

Η συγκινητική ανάρτηση του διευθυντή ΜΕΘ, Α. Ηλιάδη

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας, Α. Ηλιάδης, αφιέρωσε στα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα ένα ποίημα του Ρίτσου. Η ανάρτησή του συγκίνησε. Την Παρασκευή κατέθεσε στις αρχές όσα γνώριζε για τον θάνατο του παιδιού. 

Ο Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδης, ο άνθρωπος που πάλεψε μαζί με την Τζωρτζίνα για να την κρατήσει στη ζωή και που ήταν ο πρώτος που προσέφυγε στις αρχές, όταν είδε ότι κάτι δεν πάει καλά, συγκινεί με μια ανάρτησή του στο Facebook για τα τρία αγγελούδια από την Πάτρα. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Φωτογραφίες από το κελί της στον Κορυδαλλό

«Για τα 3 αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν……. Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες. Είναι το “Πρωινό άστρο” του Γιάννη Ρίτσου», γράφει στην ανάρτησή του.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθεσε την Παρασκευή στην ανακρίτρια  όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση και η κατάθεσή του θεωρείται άκρως σημαντική, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν καταφέρει να «θωρακίσουν» τη μικρή Τζωρτζίνα, τοποθετώντας της τον απινιδωτή.

Πάτρα παιδιά: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε» - Πιθανό να υπήρξε αποστέρηση οξυγόνου

Ο γιατρός κατέθεσε όλα τα έγγραφα από τον φάκελο της Τζωρτζίνας, όπως επίσης και πληροφορίες για τη συμπεριφορά τόσο της μητέρας, αλλά και του ίδιου του παιδιού. 

Ήταν μάλιστα πολύ συγκινημένος κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι ως γιατρός, έχοντας ορκιστεί στον Ιπποκράτη, θα πει στις αρχές όλα όσα γνώριζε. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταρρέει ο ισχυρισμός για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

«Ζητήθηκε από την κυρία ανακρίτρια αν μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω σε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο θεσμικός μου ρόλος είναι συγκεκριμένος. Είπα με απόλυτη αλήθεια αυτά που έπεσε να πω. Νιώθω ήρεμος και ότι άσκησα αυτήν την υποχρέωση που έχω ως γιατρός. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι ύποπτες αναρτήσεις στο Facebook από το 2014

Θα ξαναπώ αυτό που είπα το πρωί: Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει τη Τζωρτζίνα. Θέλω να πιστεύω να είναι το τελευταίο παιδί και αν καταφέρουμε πραγματικά να αλλάξουμε το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα. Οι μητέρες και οι μπαμπάδες που μας ακούνε, θέλω να τους δώσω την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top