Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταρρέει ο ισχυρισμός για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

Το παιδί ησυχάζει μόνο όταν μπαίνει σε ΜΕΘ, όπου δεν είναι μέσα η μητέρα

Οι αρχές υποπτεύονται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έδινε ουσίες στην Τζωρτζίνα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν το παιδί εισάγεται για πρώτη φορά στο νοσοκομείο και ενώ ήταν υγιέστατο. 

Πάτρα παιδιά: Η Τζωρτζίνα δεν έπαιρνε μόνο κεταμίνη - Νέα στοιχεία

Το Star και η Τασουλα Παπανικολάου αποκάλυψαν απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου, γιατί καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της ότι «η κεταμίνη δόθηκε κατά λάθος από τους γιατρούς». Σημείο - κλειδί  είναι ένα στοιχείο στην τοξικολογική έκθεση του άτυχου παιδιού. 

Ο μεταβολιτής της κεταμίνης – Η απάντηση της Πισπιρίγκου

Το σημείο κλειδί στην τοξικολογική έκθεση της Τζωρτζίνας από τον καθηγητή ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Ράικο, είναι ο μεταβολίτης της κεταμίνης η ουσία νορκεταμίνη. 

Όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο το κορίτσι έχει ήδη υποστεί ανακοπή και έχει 32 σφύξεις. Στις καταθέσεις τους είναι σαφείς για τα φάρμακα που έδωσαν. 

Πάτρα παιδιά: Ο Π. Κουσουλός αποκαλύπτει το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Τα μόνα φάρμακα που χορηγήσαμε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης ήταν αδρεναλίνη ανά πέντε λεπτά και κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης ροκουρόνιο», κατέθεσε η εντατικολόγος του Αγλαΐα Κυριακού

Μεγάλη η δόση της κεταμίνης – Δε θα μπορούσε να είναι «θεραπευτική»

Αυτές οι δύο ουσίες δεν εντοπίστηκαν στην τοξικολογική ανάλυση, γιατί όταν χορηγήθηκαν η Τζωρτζίνα είχε ήδη φύγει από τη ζωή και δεν κυκλοφορούσαν στο αίμα της.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα ήταν φοβισμένη και έλεγε ότι κάτι έγινε στον ύπνο της»

Το δεύτερο στοιχείο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για ιατρικό λάθος είναι η ποσότητα των 6.5 mg ανα λίτρο αίματος. Συνεπώς, δε θα μπορούσαν οι γιατροί από ατύχημα να χορηγήσουν μία τόσο μεγάλη δόση. 

Δόθηκε άλλη ουσία στη Τζωρτζίνα και στα άλλα επεισόδια 

Τα μυστηριώδη επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούν στις 8 Απριλίου 2021. Ένα υγιέστατο παιδί που ξαφνικά εμφανίζει σοβαρά  συμπτώματα: Άπνοια, ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμό, μυδρίαση, σπασμοί, ναυτία και εμετοί προβληματίζουν τους θεράποντες γιατρούς της που δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά τι συμβαίνει στο παιδί. 

Τζωρτζίνα

Σε όλα τα επεισόδια παρούσα είναι πάντα η μητέρα. Το παιδί ησυχάζει μόνο όταν μπαίνει σε ΜΕΘ. Οι γιατροί έχοντας πια εικόνα τι έχει συμβεί υποψιάζονται ότι στη Τζωρτζίνα δίνονταν εκτός από κεταμίνη και άλλες αναισθητικές ουσίες που τη δηλητηρίαζαν. 

Το μόνιτορ από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, δείχνει  ότι όλα είναι φυσιολογικά στο κορίτσι. Οι σφυγμοί της 86 το λεπτό και ο κορεσμός στο οξυγόνο της στο 97. Η κλινική της εικόνα αλλάζει προς το χειρότερο όταν επιστρέφει και πάλι σε δωμάτιο. 

Πάτρα: Άνοιξαν τον τάφο της Τζωρτζίνας και ανέσυραν το τάμπλετ

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» επανέλαβε ότι η πελάτης του δεν γνώριζε την ουσία κετάμινη και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: «Η τοξικολογική εξέταση που έγινε στη μικρή Τζωρτζίνα μετά τον θάνατο της δεν είναι σε πλήρη αντιστοιχία με την φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείτο, oι oυσίες δηλαδή που δίνονταν κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας δεν καθρεφτίζεται επακριβώς, υπάρχουν αναντιστοιχίες, υπάρχουν πράγματα που είναι και δεν θα έπρεπε να είναι»…

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top