Πάτρα παιδιά: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε» - Πιθανό να υπήρξε αποστέρηση οξυγόνου

Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων στο Star για τους θανάτους των τριών παιδιών

«Ενδέχεται να υπήρξαν προσπάθειες αποστέρησης του οξυγόνου και στη Τζωρτζίνα» λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Star. Ο ίδιος πιστεύει πως η Ίριδα και της Μαλένα έχουν σίγουρα χάσει τη ζωή τους από ασφυκτικό θάνατο. 

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα νέα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως σχετικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας ξεκαθαρίζει πως ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι το παιδί λάμβανε και άλλες ουσίες πέρα από κεταμίνη, είναι να εξεταστούν οι τρίχες από το κεφάλι της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταρρέει ο ισχυρισμός για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

«Σίγουρα τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα συμβαδίζουν με φαρμακευτικές αγωγές, όμως σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε να πάμε πίσω στον χρόνο να χρειαστεί να κάνουμε μία τοξικολογική ανάλυση τριχών, που είναι το μόνο βιολογικό στοιχείο που μπορεί με βεβαιότητα να μας δείξει τη χρήση άλλων ουσιών». 

Ωστόσο, ο έμπειρος ιατροδικαστής δηλώνει πως η Τζωρτζίνα είναι πιθανό να υπέφερε και να είχε βιώσει και άλλες απόπειρες: «Είναι πάρα πολύ πιθανό αυτό το παιδί να υπέφερε από εξωγενείς παράγοντες. Δεν αποκλείω πέρα από τις φαρμακευτικές ουσίες να υπάρχουν κι’ άλλες προσπάθειες, συμβατές και με τα άλλα δύο παιδιά. Σε εκείνα υπάρχει μία πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί, υπάρχει αποστέρηση οξυγόνου. Δεν αποκλείεται να έγινε και μία τέτοια προσπάθεια με τη Τζωρτζίνα». 

Πάτρα παιδιά: Η Τζωρτζίνα δεν έπαιρνε μόνο κεταμίνη - Νέα στοιχεία

Η Τζωρτζίνα συνολικά παρουσίασε πάνω από 20 επεισόδια που μπορεί να προκλήθηκαν από ουσίες, με τα έξι από αυτά να είναι τον Απρίλιο του 2021 όταν εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. 

Μαλένα και Ίριδα: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία – Είναι εγκληματική ενέργεια»

Όσον αφορά τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένα και της Ίριδας, ο Γρηγόρης Λέων εξέφρασε για άλλη μία φορά την άποψη πως αυτοί έχουν προκύψει από ασφυκτικό θάνατο: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και για τα άλλα δύο περιστατικά. Εξάλλου, όλοι οι άλλοι παράγοντες έχουν αποκλειστεί, παθολογικοί και γενετικοί. Φυσικά έχουμε και σαφή ευρήματα, ειδικά στο βρέφος, που είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. 

Πάτρα: Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα

«Αν δεν είχαμε τους λαλίστατους γονείς και τη σειρά συνεντεύξεων και δηλώσεων, θα είχαμε πρόβλημα να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Νομίζω πως τώρα είναι όλα ξεκάθαρα» σχολιάζει ο ίδιος, σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για την εγκληματική ενέργεια. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top