Θάνατος τριών κοριτσιών: Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Πού προσανατολίζονται πλέον οι έρευνες

Η μικρή Ίριδα

Ο θάνατος των τριών αδελφών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια εξακολουθεί να αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο που έχει συγκλονίσει τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και την κοινή γνώμη. 

Ο Άρης Λάμπος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις τελευταίες στιγμές της μόλις έξη μηνών Ίριδας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2020.

Πάτρα: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν» λέει η μητέρα τριών νεκρών παιδιών

Η μικρή Ίριδα πέθανε στην κούνια της. Τη μέρα που πέθανε το μωρό, η μητέρα των τριών παιδιών ήταν μόνη της στο σπίτι και είχε πάει εκεί για να τη βοηθήσει η αδελφή της. 

Γύρω στις 17:30 το απόγευμα το μωρό ξύπνησε και η μητέρα του του έδωσε την κρέμα του. Ήταν πολύ ευδιάθετο και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε. Λίγο πριν νυχτώσει η μητέρα και η θεία έκαναν μπάνιο τη μικρούλα και την έβαλαν στην κούνια της για ύπνο. Η Ίριδα ξύπνησε στις 02:30 τη νύχτα και τότε η μητέρα της, της έδωσε την πιπίλα για να ηρεμήσει, τη σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε. 

Μετά από εννέα ώρες και συγκεκριμένα στις 11:30 το πρωί, το κοριτσάκι δεν είχε ξυπνήσει κι έτσι η μητέρα ζήτησε από την αδελφή της να πάει να το ξυπνήσει. Η θεία το βρήκε ξεσκέπαστο και παγωμένο. 

Πάτρα: Το άγνωστο περιστατικό με τη Τζωρτζίνα - Έπαθε ανακοπή και επανήλθε

Ακολούθησαν τραγικές σκηνές, με τη γυναίκα να κάνει ΚΑΡΠΑ μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο και μετέφερε το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Εκεί όμως οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της Ίριδας. 

Οι γονείς φέρεται να γνώριζαν ότι η μικρούλα έπασχε από μια εκ γενετής ασθένεια που ονομάζεται αγενεσία φλεφοκόμβου και προκαλεί αλλοιώσεις στην καρδιά. Το προσδόκιμο ζωής για τα παιδάκια με το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μικρό και δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία. 

Πάτρα: Πού προσανατολίζονται τώρα οι έρευνες

Όσον αφορά στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διακριβωθούν τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών, ο Βάιος Σύρρος τόνισε στο κεντρικό δελτίο ότι θα ξεκινήσουν από το μηδέν. 

Πάτρα: «Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα»

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν από την αρχή γενετικές αναλύσεις στους γονείς και στη μικρή Τζωρτζίνα, η οποία ήταν η τελευταία που έφυγε από τη ζωή. 

Πιθανόν η γενετική ανάλυση που έγινε στο παρελθόν να μην ήταν ακριβής και θα επαναληφθούν για να διασφαλιστεί ότι δεν έγινε κάποιο λάθος. 

Πάτρα: Δεν τίθεται θέμα εκταφής των τριών νεκρών αδερφών

Αυτό που αναφέρουν οι γιατροί είναι πως είναι στατιστικά απίθανο να πεθάνουν τρία παιδιά με τον ίδιο τρόπο, παρουσιάζοντας όμως διαφορετική κλινική εικόνα. 

Πάτρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η εκταφή των δύο παιδιών που πέθαναν πρώτα θεωρείται απίθανη, ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της εννιάχρονης Τζωρτζίνας  θα δείξουν αφενός αν είχε χορηγηθεί στο παιδί κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατό της, ή υπήρχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα που δεν είχε ανιχνευθεί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top