Πάτρα: «Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα»

Τι λέει παιδοκαρδιολόγος που εξέτασε την 9χρονη

Πάτρα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τον θάνατο των τριών αδελφών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια. Η υπόθεση έφτασε στο Ανθρωποκτονιών, μετά και τον αιφνίδιο θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας, την 9χρονη Τζωρτζίνα, αφού τα αίτια θανάτου της παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα.

Πάτρα: Δεν τίθεται θέμα εκταφής των τριών νεκρών αδερφών

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης που είχε εξετάσει το παιδί ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ότι η 9χρονη δεν είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό της. Όπως είπε, της είχαν βάλει απινιδωτή, αφού της έκαναν έναν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, κατά τον οποίο δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

Κάναμε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Είχε ληφθεί και ο γενετικός έλεγχος. Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, φυσιολογική καρδιά, λειτουργικότητα άριστη, άριστο καρδιογράφημα. 

«Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε σήματα ανά πάσα στιγμή, όπως για παράδειγμα αν καταγραφόταν επικίνδυνη αρρυθμία», είπε ο παιδοκαρδιολόγος.

Πάτρα: «Κατέρρευσαν σε λίγα λεπτά και πέθαναν χωρίς εξήγηση»

«Το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο»

«Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία», πρόσθεσε ο κ. Παπαγιάννης.

Πάτρα: Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Αναφερόμενος στο γιατί τα αίτια θανάτου του παιδιού χαρακτηρίζονται ως «απροσδιόριστα», ο κ. Παπαγιάννης είπε: «Mπορώ να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω οτιδήποτε άλλο. Είναι αρμοδιότητά μου να απαντήσω επί καρδιολογικού θέματος. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο που ακολουθεί μετά απ’ οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε πρόβλημα η καρδιά, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά», κατέληξε.

Η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή – Της έμεινε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένα περιστατικό που συνέβη τον Απρίλιο του 2021 στην 9χρονη φέρεται να διερευνάται περαιτέρω. Τότε η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο.

Ξαφνικά, και ενώ ήταν μόνη της στον θάλαμο φέρεται να έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μέσα σε οκτώ λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια. Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, της τοποθετήθηκε απινιδωτής σε νοσοκομείο της Αθήνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top