Πάτρα: Το άγνωστο περιστατικό με τη Τζωρτζίνα - Έπαθε ανακοπή και επανήλθε

Της άφησε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι που έφυγε από τη ζωή

Πάτρα οικογενειακή τραγωδία

Έχει συγκλονίσει την Ελλάδα η οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα, με τους αιφνίδιους θανάτους τριών αδελφών μέσα σε τρία χρόνια. 

Πάτρα: Δεν τίθεται θέμα εκταφής των τριών νεκρών αδερφών

Πρόκειται για τρία περιστατικά που είχαν την ίδια εξέλιξη. Το 2019 η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου άφησε την τελευταία της πνοή μπροστά στα μάτια της μητέρας της.  Το δεύτερο κοριτσάκι, μόλις 6 μηνών, απεβίωσε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, στα χέρια της μητέρας της. Τέλος, η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε στις αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου βρισκόταν με τη μητέρα της.

Πάτρα: Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, η 9χρονη Τζωρτζίνα παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας τον Απρίλιο του 2021, ενώ ήταν μόνη της στο θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Η 9χρονη είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, αλλά έχασε τις αισθήσεις της ξαφνικά και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, το κορίτσι συνήλθε, αλλά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της.

«Πέθαναν σε διαφορετική ηλικία αλλά με τον ίδιο τρόπο, έναν αιφνίδιο θάνατο»

Η εξέταση που θα γίνει στην Τζωρτζίνα θα δώσει απαντήσεις στην υπόθεση, την οποία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο. 

«Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι δεν είναι σπάνιο σε μία οικογένεια να υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο και υπάρχει μία νόσος που είναι κοινή, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί, επομένως μπορούμε να έχουμε πολλούς θανάτους στην οικογένεια. Εδώ όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα: Έχουμε τρία παιδιά που δεν έχουν πεθάνει στην αντίστοιχη ηλικία, που θα δικαιολογούσε μία γενετική ανωμαλία. Πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, αλλά με τον ίδιο τρόπο, έναν αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» Mega η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.

Πάτρα: «Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα»

«Ο αιφνίδιος θάνατος είναι όταν δεν μπορεί ο θάνατος να συνδεθεί με κάτι άλλο, είναι άμεσος και γρήγορος. Άρα σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρίτος θάνατος, ο οποίος θα μας δώσει ααπντήσεις για το τι έχει συμβεί. Επειδή είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα, εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή η αναλυτική εξέταση του κάθε οργάνου, και μπορεί να δείξει εάν υπάρχουν παθολογικά αίτια», συμπλήρωσε.

Η κ. Ράζου τόνισε πως η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων είναι μία χρονοβόρα εξέταση, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην δείξουν τίποτα αυτές οι εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top