Εμβόλιο: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για παιδιά 5 - 11 ετών

Τι ανέφερε για την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εμβολιαστική κάλυψη ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου για Όμικρον: «Υποεκτιμάται ο παράγοντας επαναλοίμωξης»

Ανακοίνωσε, ακόμα, το άνοιγμα πάνω από 120.000 νέων ραντεβού εμβολιασμού που αφορούν την ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά και την επιβεβαίωση από τη Pfizer για παραλαβή παιδιατρικών εμβολίων στις 3 Ιανουαρίου.

Εμβολιασμός παιδιών 5 -11 ετών: Οι παρενέργειες - Πότε χορηγείται η 2η δόση

Το άνοιγμα των ραντεβού θα αφορά τον μήνα Ιανουάριο.

Μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 40.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ενώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 15.000 άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. 

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση στην Ευρω΄πη όσον αφορά την τρίτη, αναμνηστική δόση.

Θεμιστοκλέους: «Πάνω από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους, εάν δεν είχαν εμβολιαστεί»

Και ο κ. Θεμιστοκλέους προχώρησε σε μια αποτίμηση της χρονιάς που τελειώνει.

Όπως είπε, περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους, εάν δεν είχαμε διενεργήσει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Πού γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία. Σε πρώτη φάση υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία:

  • στο Παίδων Αγία Σοφία
  • στο Παίδων Πεντέλης
  • στο Ασκληπιείο Βούλας
  • στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά
  • στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές εφαρμόζονται «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top