Οι σέξι αγρότες από τα Φάρσαλα ξαναγίνονται viral με νέο ημερολόγιο

«Ο θεός Πάνας, η όμορφη influencer του χωριού και άλλα 10 σατιρικά concept»

Όλα όσα είπε ο Ηλίας Τσούτσος κτηνοτρόφος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς, στα Φάρσαλα.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι «σέξι αγρότες από τη Σκοπιά Φαρσάλων», όπως έχουν γίνει γνωστοί,  φωτογραφήθηκαν στη φύση και στον… χώρο εργασίας τους και κυκλοφορήσαν πριν από λίγες ημέρες το νέο τους ημερολόγιο.

«Το ημερολόγιο αυτό αποτελεί μία ευχάριστη νότα και διάθεση στην κοινωνία που είναι μαύρη, λόγω και της πανδημίας. Ας είμαστε μία ευχάριστη νότα μέσα σε όλο αυτό», σημείωσε ο Ηλίας Τσούτσος, κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς και εμπνευστής του ημερολογίου.

Ο κ. Τσούτσος φόρεσε κάπα και φωτογραφίστηκε ως Πάνας, ο Θεός της Πανίδας

Ο κ. Τσούτσος φόρεσε κάπα και φωτογραφίστηκε ως Πάνας, ο Θεός της Πανίδας

Όπως πρόσθεσε, αυτή τη φορά το ημερολόγιο είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. 

«Φέτος δεν είναι τόσο sexy. Τα 3 προηγούμενα ημερολόγια είχαν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, με τη ζωή μας, με τις δουλειές μας, με αυτά που κάνουμε καθημερινά.  

Φέτος όμως, με τη ματιά του φωτογράφου Ηλία Καπετανάκη, το ημερολόγιο σχολιάζει την επικαιρότητα. Είναι σατιρικό, έχει και μία δόση χιούμορ, αλλά περνάει και πολλά κοινωνικά μηνύματα», είπε.

Οι σέξι αγρότες από τα Φάρσαλα επέστρεψαν με νέο ημερολόγιο

«Το ημερολόγιο περνάει κοινωνικά μηνύματα»

Σύμφωνα με τον κ. Τσούτσο, το νέο ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς, καυτηριάζει τη σημερινή εποχή και τις συνήθειες του κόσμου, αναδεικνύει με χιούμορ σύγχρονα προβλήματα και περνάει κοινωνικά μηνύματα, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει και τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και τη φύση.

«Υπάρχει μία φωτογραφία με μία influencer, η οποία έχει πάει στο ποτάμι να πλύνει. Γύρω της γίνεται πανικός με τα ρούχα, ωστόσο η ίδια βγάζει την τέλεια εικόνα, βγάζει δηλαδή μια σέλφι, στην οποία είναι πανέμορφη.

 Η όμορφη influencer του χωριού η οποία έχει πάει στο ποτάμι να πλύνει ρούχα

 Η όμορφη influencer του χωριού η οποία έχει πάει στο ποτάμι να πλύνει ρούχα 

Μία άλλη φωτογραφία με νόημα, είναι αυτή με τον δάσκαλο που κάνει μάθημα στα αρνάκια, γιατί πια δεν υπάρχουν μαθητές στα χωριά. Αυτό είναι γενικότερα ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την Πολιτεία, η οποία δε δίνει κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στα χωριά και να φτιάξουν τις οικογένειές τους», εξήγησε.

ο δάσκαλος του χωριού με τα αρνάκια για μαθητές του

Ο δάσκαλος του χωριού με τους... μαθητές του

Κυκλοφόρησε! Οι sexy αγρότες των Φαρσάλων σε ημερολόγιο

«Είμαστε οι βασιλιάδες της λάσπης»

Σχολιάζοντας μία άλλη φωτογραφία του ημερολογίου, στην οποία ένας νεαρός αγρότης με στέμμα στο κεφάλι, κάθεται σε ένα θρόνο μέσα στο χωράφι του, ο κ. Τσούτσος σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτυπώνει τη σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα. 

Η Σκοπιά είναι ημιορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 480 μέτρων, σε ένα από τα νοτιότερα χωριά του νομού Λάρισας στον Δήμο Φαρσάλων. Οι κάτοικοί του, ασχολούνται κυρίως, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

«Η φωτογράφιση έχει τίτλο “Ο βασιλιάς της λάσπης” γιατί αυτό πραγματικά είναι η ζωή μας. Είμαστε μέσα στη λάσπη και ειδικά οι κτηνοτρόφοι τον χειμώνα. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και καθημερινά είμαστε μέσα στη λάσπη. Είμαστε δηλαδή βασιλιάδες της λάσπης», είπε.

«Ένα χωριό με 200 μόνιμους κατοίκους, πέρυσι πούλησε 1.000 αντίτυπα»

Καθώς η πανδημία έχει ματαιώσει τις περισσότερες εκδηλώσεις ή δια ζώσης δράσεις που θα μπορούσαν να γεμίσουν το ταμείο του πολιτιστικού συλλόγου, η κυκλοφορία του ημερολογίου φιλοδοξεί να φέρει πίσω κάποια από τα χαμένα έσοδα. Στόχος του πολιτιστικού συλλόγου είναι σύμφωνα με τον κ. Τσούτσο να συνεχίσει τις δράσεις του, όπως η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και η χρηματοδότηση έργων κοινωνικής ωφέλειας στο χωριό.

«Προσπαθούμε για το καλύτερο. Το χωριό μας έγινε γνωστό μέσα από το ημερολόγιο. Κάποτε τη Σκοπιά δεν την γνώριζε κανείς. Τώρα την έχουν μάθει όλοι», είπε.

Αυγά και μπαλάκια του τένις... στο ίδιο καλάθι 

Αυγά και μπαλάκια του τένις... στο ίδιο καλάθι, για τους λάτρεις του αθλήματος που προπονούνται εντατικά στο χωριό

Σύμφωνα με τον ίδιο η τοπική κοινωνία στη Σκοπιά δηλώνει ενθουσιασμένη και στηρίζει τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ ζωηρό είναι και το ενδιαφέρον πολλών να πάρουν μέρος στις φωτογραφίσεις.

«Ο κόσμος το βλέπει πάντα πάρα πολύ ευχάριστα όλο αυτό με το ημερολόγιο. Τους αρέσει πάρα πολύ όλο αυτό που γίνεται, που ακούγεται το χωριό. Πάντα είναι θετικά τα σχόλιά τους.

Το ημερολόγιο δεν άφησε ασχολίαστη την τηλεργασία, που ως μορφή εργασίας μπήκε δυναμικά στη ζωή μας το περασμένο έτος

Το ημερολόγιο δεν άφησε ασχολίαστη την τηλεργασία, που ως μορφή εργασίας μπήκε δυναμικά στη ζωή μας το περασμένο έτος. Τηλεργασία παντού.. και στο χωράφι

Πάρα πολλοί μου λένε "πώς θα γίνει να μπω και εγώ σε αυτό το ημερολόγιο". Δεν είμαστε όμως και πάρα πολλοί νέοι εδώ στο χωριό, ενώ ένα ακόμη κριτήριο που χρειάζεται να πληροί κάποιος για να πάρει μέρος, είναι να είναι μόνιμος κάτοικος της Σκοπιάς», σημείωσε.

Στο χωριό κοιμούνται με τις κότες... Νεαρό ζευγάρι αγροτών φωτογραφίζεται στο κρεβάτι του μαζί με τις κότες

Όπως λέει η λαϊκή ρήση, «στο χωριό κοιμούνται με τις κότες...» Νεαρό ζευγάρι αγροτών φωτογραφίζεται στο κρεβάτι του μαζί με τις κότες

Όπως πρόσθεσε πέρυσι λόγω της δημοσιότητας που πήρε η δράση, το ημερολόγιο κατάφερε να πουλήσει 1.000 αντίτυπα, ενώ και φέτος ευχή όλων είναι να πάει το ίδιο καλά. 

«Σε ένα χωριό που οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 200, πέρυσι πουλήσαμε γύρω στα 1.000 αντίτυπα. Από αυτά τα 900 ήταν παραγγελίες εκτός του χωριού. Μακάρι να πάνε όλα καλά για να κάνουμε τη μεγάλη μας εκδήλωση στις 22 Ιουλίου με τη συμμετοχή της Γωγούς Τσαμπά», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top