Οι σέξι αγρότες από τα Φάρσαλα επέστρεψαν με νέο ημερολόγιο

«Να σπάσουμε το στερεότυπο του αγρότη που έχει τα χάλια του»

Όλα όσα είπε ο Ηλίας Τσούτσος κτηνοτρόφος και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, του κτηνοτροφικού συλλόγου και της κοινότητας της Σκοπιάς στα Φάρσαλα.

Πήραν τις τσάπες τους, ανέβηκαν στις φρέζες και τα αγροτικά και φωτογραφήθηκαν εν ώρα εργασίας με τα γυμνασμένα μπράτσα έξω και τις τιράντες κατεβασμένες, δίπλα σε αρνάκια και μπάλες με σανό. Οι σέξι αγρότες από τη Σκοπιά Φαρσάλων επέστεψαν για τρίτη συνεχή χρονιά με ένα ημερολόγιο για το νέο έτος, φιλοδοξώντας να σπάσουν τα στερεότυπα γύρω από το επάγγελμά τους.

«Δε θα έλεγα ότι είναι πικάντικο το περιεχόμενο. Μόνο το εξώφυλλο το οποίο θα έπρεπε να έχει κάτι… Ε, δείχνει μία τιράντα που έχει πέσει λίγο. Μέχρι εκεί. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι με κανονικά ρούχα, όπως ντυνόμαστε για να πάμε στη δουλειά μας», σχολίασε στο star.gr o εμπνευστής της σειράς ημερολογίων και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς, Ηλίας Τσούτσος.

Για ακόμη μία χρονιά οι φωτογραφίες στο ημερολόγιο αποτυπώνουν την καθημερινότητα των νεαρών αγροτών. 

«Είναι σαν να ήρθε ο φωτογραφικός φακός και να μας απαθανάτισε τη στιγμή που κάναμε τις δουλειές μας. Είναι ακριβώς οι εργασίες που κάνουμε, το άρμεγμα, το τάισμα των ζώων, το κούρεμα των προβάτων, το σκάλισμα της γης, το μάζεμα των μπαλών, η σπορά των χωραφιών», είπε.

Traction: Το ημερολόγιο της Pirelli αναζητά τη νέα Ιουλιέτα

Φέτος φωτογραφήθηκαν και νεαρές αγρότισσες 

Συνολικά για το φετινό ημερολόγιο φωτογραφήθηκαν 14ις αγρότες οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Η διαφορά με τα προηγούμενα δύο ημερολόγια που κυκλοφόρησε ο πολιτιστικός σύλλογος, είναι ότι αυτή τη φορά οι φωτογραφίσεις ήταν ομαδικές, ενώ σε αυτές συμπεριελήφθησαν και γυναίκες αγρότισσες.

«Όποιος θέλει μπαίνει στο ημερολόγιο, ωστόσο υπάρχει ένα ηλικιακό όριο και φυσικά προϋπόθεση είναι να έχει καταγωγή από το χωριό, αφού το ημερολόγιο είναι της Σκοπιάς», διευκρίνισε ο κ. Τσούτσος.

Για πρώτη χρονιά φέτος τους άνδρες πλαισιώνουν γυναίκες αγρότισσες στο ημερολόγιο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο η τοπική κοινωνία δηλώνει ενθουσιασμένη και στηρίζει τη δράση. 

«Τους αρέσει πάρα πολύ και τα σχόλια είναι μόνο θετικά. Ειδικά με τον ντόρο που γίνεται τελευταία στα Μέσα, όλοι θέλουν να ακούν για το χωριό», σημείωσε.

Οι πιο σέξι άνδρες για το 2020: Ποιος Έλληνας είναι ανάμεσά τους;

«Θέλουμε να σπάσουμε το στερεότυπο του αγρότη που έχει τα χάλια του»

Σύμφωνα με τον κ. Τσούτσο, στόχος της δράσης με τα ημερολόγια είναι να δει ο κόσμος ότι οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι μένουν στα χωριά και ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες είναι φυσιολογικοί. 

«Ίσως στις μεγαλουπόλεις ο κόσμος έχει στο μυαλό του ότι ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος πρέπει να έχουν τα χάλια τους, για να το πω λαϊκά. Θέλουμε να σπάσουμε τα στερεότυπα, να δουν ότι είμαστε και εμείς φυσιολογικοί άνθρωποι που κάνουμε αυτή τη δουλειά. Δε γίνεται ο πρωτογενής τομέας να εξαλειφθεί από την Ελλάδα και να μην υπάρχει σε λίγα χρόνια», είπε.

Σκωτία: Πουλήθηκε σε δημοπρασία το ακριβότερο πρόβατο

Την ίδια ώρα καθώς η πανδημία και η καραντίνα έχουν ματαιώσει οποιαδήποτε εκδήλωση ή δια ζώσης δράση που θα μπορούσε να γεμίσει το ταμείο του πολιτιστικού συλλόγου, η κυκλοφορία του ημερολογίου φιλοδοξεί να φέρει πίσω κάποια από τα χαμένα έσοδα. Στόχος του πολιτιστικού συλλόγου είναι σύμφωνα με τον κ. Τσούτσο να συνεχίσει τις δράσεις του, όπως η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και η χρηματοδότηση έργων κοινωνικής ωφέλειας στο χωριό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν το ημερολόγιο μέσω Facebook, στέλνοντας μήνυμα στις σελίδες Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς.

«Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο λόγω κορωνοϊού δεν υπάρχουν έσοδα. Ένας λόγος παραπάνω που με τον Καλλικράτη οι δήμοι είναι διευρυμένοι και είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσουν οικονομικά. Ειδικότερα όταν μιλάμε για ένα δήμο με 50 χωριά η χρηματοδότηση είναι εξαιρετικά δύσκολη…», σημείωσε ο κ. Τσούτσος.

Κούρεψαν πρόβατο για καλό σκοπό

«Σε ένα χωριό με 200 μόνιμους κατοίκους πουλήσαμε πέρυσι 800 αντίτυπα»

Όπως ανέφερε ο κ. Τσούτσος, πέρυσι λόγω της δημοσιότητας που πήρε η δράση, το ημερολόγιο κατάφερε να πουλήσει 800 αντίτυπα, ενώ φέτος ευχή όλων είναι να πάει το ίδιο καλά. 

«Φανταστείτε σε ένα χωριό που οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 200, ότι τα 150 θα φύγουν εδώ. Όλα τα υπόλοιπα αντίτυπα έφυγαν πέρυσι εκτός χωριού», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top