Γιώργος Τράγκας: «Έμπλεξε με μια παρέα και επηρέαστηκε», λέει ο γιατρός του

Γιατί ήταν ανεμβολίαστος ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών από κορωνοϊό δεν είχε εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα. 

Ο στενός του συνεργάτης, Πάρις Κουρτζίδης, αποκάλυψε σήμερα στον ΣΚΑΪ, πως ο δημοσιογράφος ήθελε να εμβολιαστεί, όμως φοβόταν. 

«Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί κι έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι, όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει. Όποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι δεν είχε εμβολιαστεί γιατί είχε κάποια αλλεργία και του είχε δημιουργηθεί φοβία. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ αντιεμβολιαστής και δεν είχε παροτρύνει κανέναν να μην το κάνει, καλώντας τους πολίτες να πράξουν κατά βούληση. 

Γιατρός Γιώργου Τράγκα: «Έμπλεξε με μια παρέα και επηρέαστηκε»

Αποκαλυπτικός ήταν και ο προσωπικός γιατρός του Γιώργου Τράγκα, ο διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», είπε ότι ο δημοσιογράφος είχε επηρεαστεί από μια παρέα, όσον αφορά στο θέμα του εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους για θάνατo Τράγκα: Διάφορες φωνές στοιχίζουν ζωές

Όσα είπε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα για το πώς αντιμετώπιζε το θέμα του εμβολιασμού

«Αν είχε εμβολιαστεί θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Απλώς έμπλεξε με μια παρέα, η οποία, δυστυχώς, φαίνεται ότι και αυτή τον είχε επηρεάσει. Είχαν όλοι τους μια αντίδραση απέναντι στο εμβόλιο. Κόλλησαν όλοι μαζί, δεν κόλλησε μόνο ο Γιώργος. Κόλλησε μια παρέα και με πήραν τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι πρέπει να κάνουν μονοκλωνικά, κ.α. Τους είχα πει να σοβαρευτούν, γιατί ήταν άνθρωποι μορφωμένοι και καλλιεργημένοι, ότι συμπεριφέρονται επιπόλαια απέναντι στον εαυτό τους. Αυτά, δυστυχώς, επηρεάζουν αρνητικά κάποιους ανθρώπους», είπε. 

Γιώργος Τράγκας: Τι έλεγε για τον εμβολιασμό

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του Κινήματος σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του εμβολιασμού. 

Γιώργος Τράγκας: Ο έρωτας και οι τρεις γάμοι με τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά

«Όλα τα πολιτισμένα έθνη έχουν ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού πρέπει να είναι εθελοντικός κι απολύτως συναινετικός από τους πολίτες […] Η θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ σχετικά με τους εμβολιασμούς δενθα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη που προστατεύει τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα ενός πολίτη. Δηλαδή η ελεύθερη επιλογή του και η απόλυτη συναίνεσή του στο αν επιθυμεί να κάνει ή όχι ένα εμβόλιο από αυτά που παρήχθησαν με ταχύτητα φωτός και έχουν έκτακτη αδειοδότηση, λόγω συνθηκών, από την Ε.Ε».

Ο Γιώργος Τράγκας ήταν εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές και τηλεοπτικές του εμφανίσεις τόνιζε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που νομίζει ο ίδιος. 

Το βιογραφικό του Γιώργου Τράγκα: Από τη δημοσιογραφία στην πολιτική

«Για μένα που είμαι διαβητικός και είμαι ευάλωτος στις φλεγμονές, είμαι ο πρώτος στόχος του κορωνοϊού. Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια, το πρόσωπό μας και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Ο covid είναι υπαρκτός ιός, είναι μεταδοτικός ιός. Σήμερα γίνονται εμβόλια που έχουν πάρει έκτακτη αδειοδότηση, που σημαίνει ότι η τρίτη φάση πειραματικών κλινικών εφαρμογών είναι ακόμη στο πείραμα. Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και πρέπει να γίνει με τη συναίνεση του υγιούς ή του ασθενούς. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση με δημοκρατικό τρόπο να πείσει τους πάντες ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Χωρίς εκφοβιστικά επιχειρήματα, χωρίς απειλές. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια που υπάρχουν, αλλά το αποφάσιζα μόνος μου. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει σε έναν άνθρωπο να κάνει εμβόλιο», είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Κορωνοϊός: Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Η κριτική του στην κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν διαρκής και μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του στο Crash Radio. 

«Όσοι θέλετε θα πάτε να εμβολιαστείτε. Όσοι φοβάστε, μιλήστε με την ψυχή σας, με τον εαυτό σας. Ουδείς μπορεί να σας υποχρεώσει ή να σας τρυπήσει. Τηρείται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης», έλεγε στις ραδιοφωνικές του εκπομπές, προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, είναι ωφέλεια». 

Αυτό που τον απασχολούσε,τέλος ήταν ότι, όπως έλεγε στις εκπομπές του, δεν έχει μελετηθεί η μακροχρόνια επίδραση των εμβολίων στον οργανισμό.

Τελικά, ο ίδιος δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο, νόσησε από κορωνοϊό, έδωσε σκληρή μάχη, αλλά παρ’ όλ’ αυτά δεν κατάφερε να τον κερδίσει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top