Το βιογραφικό του Γιώργου Τράγκα: Από τη δημοσιογραφία στην πολιτική

Η «Βραδυνή», ο ΣΚΑΪ, το ραδιόφωνο και οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι»

Ο Γιώργος Τράγκας κατέληξε σήμερα σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από κορωνοϊό

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1949 στο Μεταξουργείο και ο πατέρας του ήταν γυναικολόγος. 

Κορωνοϊός: Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Από μικρή ηλικία άρχισε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα, ενώ εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου. 

Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας

Παράλληλα, αρθρογραφούσε στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας «Μεσημβρινή», καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Ένας από τους βασικότερους σταθμούς της καριέρας του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια. Ασχολήθηκε με το αστυνομικό ρεπορτάζ και στη συνέχεια με το πολιτικό. 

Ο Γιώργος Τράγκας διασωληνώθηκε και δίνει μάχη για τη ζωή του

Εκτός από δημοσιογράφος, έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Γιώργος Τράγκας: Η ενασχόληση με την τηλεόραση

Στη δημοσιογραφική του πορεία απασχολήθηκε και στην τηλεόραση. Παρουσίαζε τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva» στον παλιό ΣΚΑΪ, ενώ η τελευταία εκπομπή μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1. Στον καινούργιο ΣΚΑΪ παρουσίαζε την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» και άλλες εκπομπές. 

Γιώργος Τράγκας: Με κορωνοϊό και η σύζυγός του - Βρίσκεται σε καραντίνα

Συμμετείχε, επίσης, σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος

Γιώργος Τράγκας: Το ραδιόφωνο ήταν η μεγάλη του αγάπη

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. 

Σε σοβαρή κατάσταση ο Γιώργος Τράγκας - Υπέστη και καρδιακό επεισόδιο

Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. 

Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία). Παράλληλα είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βεργίνα TV και το Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Τράγκας: Η ενασχόληση με την πολιτική

Τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριζε, ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ με οξυγόνο ο Γιώργος Τράγκας

Στο κόμμα συμμετείχαν ως συνιδρυτές ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος. 
Τους επόμενους μήνες, τη συμπόρευση τους με τους «Ελεύθερους Ανθρώπους» ανακοίνωσαν το «Μέτωπο Νίκης» της Ραχήλ Μακρή, το «Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο» του Δημήτρη Καζάκη, το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, την «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση», το «Κόμμα Δανειοληπτών-Ταυτότητα Κεντρώων», το «Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα», το κόμμα «Δημοκρατικά Ενωμένων Πολιτών», το «Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών», καθώς και με μεμονωμένους πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ελληνικής Λύσης.

Ωστόσο, κατά τους επόμενους μήνες σημειώθηκαν αποχωρήσεις από το σχηματισμό με κυριότερες αυτές του Νίκου Νικολόπουλου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, της Ραχήλ Μακρή, του Νίκου Καραχάλιου και των σχηματισμών Ε.ΠΑ.Μ., ΔΗ.Κ.ΚΙ. και Κ.ΕΛ.ΔΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top