Τρίτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβόλιο

Τι ισχύει για τους νοσήσαντες - Πώς πάρθηκε η απόφαση για τους 3 μήνες

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο του Star για τις αλλαγές όσον αφορά στην τρίτη δόση

Άνοιξε λίγο μετά τις 22:00 η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου, με τα ΑΜΚΑ των δικαιούχων να προστίθενται σταδιακά μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες

Την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους έξι στους τρεις μήνες αποφάσισε και ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η εθνική επιτροπή εμβολιασμών. 

Επέκταση της υποχρεωτικότητας στους κάτω των 60 σκέφτεται το Μαξίμου 

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω. Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson's & Johnson's η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Εκτίμησε δε σε 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Λήξη του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλαξη όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top