Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες

Τι κάνουν όσοι έχουν νοσήσει και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson

Όλα όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την μείωση του διαστήματος ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση/ (3/12/21)

Έκτακτα μέτρα για την τρίτη δόση του εμβολίου ανακοίνωσει νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Η Επιτροπή συστήνει τη χορήγηση της τρίτης (αναμνηστικής) δόσης του εμβολίου στους τρεις μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό ή την διάγνωση της νόσησης από κορωνοϊό. Η απόφαση αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε τον ρόλο που έπαιξε η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον στην απόφαση της Επιτροπής: «Η διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον σε συνδυασμό με την έναρξη του χειμώνα καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας έναντι της νόσου covid-19 μέσω της επιτάχυνσης του αναμνηστικό εμβολιασμού». 

Ο ίδιος εξήγησε πως το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson&Johnson εξακολουθεί να ισχύει

Μετάλλαξη Όμικρον: Επιταχύνεται η απόφαση για τρίτη δόση πριν το εξάμηνο

«Η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους όσους έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το πρωί» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Οι δικαιούχοι αυτήν τη στιγμή πρέπει να ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού, έχουμε τον μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου θα μπορούν να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση έως τα μέσα Ιανουάριου. Έχουμε τον μηχανισμό, θα το στηρίξουμε», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Στο τραπέζι είναι η ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των ενηλίκων

Το μήνυμα που εμφανίζεται στο gov.gr που γράφει πως η σύσταση της επιτροπής για την τρίτη δόση είναι στους έξι μήνες πρόκειται να διορθωθεί την Δευτέρα 6/12 έτσι ώστε να γράφει την νέα σύσταση, η οποία είναι στους τρεις μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top