Μετάλλαξη Όμικρον: Επιταχύνεται η απόφαση για τρίτη δόση πριν το εξάμηνο

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Προτεραιότητα στην πρώτη δόση»

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες

Η μετάλλαξη Όμικρον που εντοπίστηκε και στην Ελλάδα φέρνει ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των πολιτών με την τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

Μητσοτάκης: Ζήτησα να γίνεται στους τέσσερις μήνες η τρίτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα όσα ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των πολιτών στους τέσσερις αντί στους 6 μήνες με την αναμνηστική δόση. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Έκκληση για εμβολιασμό και τρίτη δόση από τον Μόσιαλο

Μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, τα ραντεβού για εμβολιασμό εκτοξεύτηκαν.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ήδη έχουν κλειστεί 25.000 ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ η δυνατότητα εμβολιασμού του Δεκεμβρίου ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε.

Συνολικά 493.000 πολίτες δεν έχουν κλείσει μέχρι σήμερα ραντεβού για εμβολιασμό.

Αναφορικά με την αναμνηστική δόση, έχουν εμβολιαστεί  περίπου 1,5 εκατ. πολίτες και έχουν κλειστεί 900.000 περίπου ραντεβού, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 70% των δικαιούχων.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα στο 67%.

Τέλος όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους προτεραιότητα θα δοθεί στα ραντεβού της πρώτης δόσης, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εμβολιάζονται άμεσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top