Επέκταση της υποχρεωτικότητας στους κάτω των 60 σκέφτεται το Μαξίμου 

Το plan b της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και οι προϋποθέσεις      

Τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον Covid -19 και σε πολίτες κάτω των 60 ετών πολλαπλασιάζονται. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τις πληροφορίες για το τι σκέφτονται στην κυβέρνηση. 

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες

«Δε βιάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει με τα σενάρια επέκτασης της υποχρεωτικότητας που από χθες παίζουν δυνατά» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Star, o οποίος υπενθύμισε τη χθεσινή αναφορά από το κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star και ότι πρόκειται, επί της ουσίας, για το Plan B που υπάρχει στο τραπέζι της κυβέρνησης.  

Υπενθύμισε επίσης ότι η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 θα εφαρμοστεί από τα μέσα Ιανουαρίου και επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν διάφορες παράμετροι, όπως η πορεία της παραλλαγής Όμικρον. Πάντως, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στο Star, ακόμα και η συζήτηση για το Plan B αφορά ηλικιακή επέκταση. Δηλαδή, στους άνω των 50 ετών,  για παράδειγμα, και όχι ανά επαγγελματικές ομάδες, καθώς η σχετική πρόταση έχει εξεταστεί και απορριφθεί. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες

Η συζήτηση στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου για την υποχρεωτικότητα

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει βιασύνη. Περιμένουν και τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής σε δύο εβδομάδες για το θέμα, καθώς αρκετές χώρες προχωρούν σε αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης, το θέμα έχει συζητηθεί στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου ως ενδεχόμενο ενώ μέχρι τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις   
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top