Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Κουρή

«Δε διεκδικώ κανένα περιουσιακό του στοιχείο»

Την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο του Μίκη Θεοδωράκη γνωστοποίησε με επιστολή του ο Νίκος Κουρής, μετά το άνοιγμα της διαθήκης του μεγάλου συνθέτη. 

Στην επιστολή του, την οποία δημοσίευσε η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» τονίζει ότι την εξέταση DNA δεν τη ζητά για κληρονομικούς λόγους. 

Διαθήκη Θεοδωράκη: Σε παρένθεση το «Θεοδωράκης» δίπλα στο όνομα του Κουρή

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δε διεκδικώ, ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δε θα έπεφτε σε κανέναν λόγος, είτε να λογοκρίνει, είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας».

Μίκης Θεοδωράκης: Το ιδιόχειρο μήνυμα προς τον Νίκο «Θεοδωράκη»

Ο Νίκος Κουρής αναφέρει πως ο ίδιος ο Μίκης τον είχε προτρέψει να ασχοληθεί με το πνευματικό του έργο και δηλώνει ενθουσιασμένος που δεν του αφήνει υλικά αγαθά γιατί όπως αναφέρει « θα έχανα χρόνο από τον χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

Όσον αφορά στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη τονίζει:

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει η διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή

«Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».

Tι αναφέρουν οι διαθήκες για τον Νίκο Κουρή

Στις πέντε διαθήκες που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται ειδική αναφορά στον Νίκο Κουρή, όχι όμως ως γιο του μεγάλου συνθέτη. 

Σε αυτές τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε κανένα σημείο της διαθήκης δεν υπάρχει αναφορά σε συγγενική σχέση μεταξύ τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top