Μίκης Θεοδωράκης: Το ιδιόχειρο μήνυμα προς τον Νίκο «Θεοδωράκη»

Το σημείωμα που δημοσιοποίησε ο αυτοαποκαλούμενος γιος του, Νίκος Κουρής

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου για την διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (21/10/21)

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης του περιεχομένου των πέντε διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη, ο αυτοαποκαλούμενος γιος του, Νίκος Κουρής, φέρνει στο φως ένα ιδιόχειρο σημείωμα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη προς τον ίδιο. 

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει η διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή

Το σημείωμα το έχει αναρτήσει ο ίδιος ο Νίκος Κουρής στο διαδικτυακό ραδιόφωνο που διατηρεί και προωθεί το έργο του Μίκη και χρονολογείται το 2019. 

Μίκης Θεοδωράκης σημείωμα

Σε αυτό απευθύνεται στον Νίκο Κουρή ως «Νίκο Θεοδωράκη» και σημειώνει:

«Για τον Νίκο Θεοδωράκη
Έχεις την άδειά μου να μεταδίδεις από το Radio Mikis 1 και 2 τη μουσική μου».

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία διαθήκη συντάχθηκε λίγο πριν πεθάνει

Ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται πως είναι εξώγαμο παιδί του Μίκη Θεοδωράκη κι έχει ζητήσει από την κόρη του μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, να υποβληθεί σε DNA εξέταση για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. 

Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Από την πλευρά της η Μαργαρίτα έχει καταθέσει εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία του απαγορεύει να χρησιμοποιεί το όνομα Θεοδωράκης, ενώ μέσω του δικηγόρου της, Βασίλης Παναγιωτακόπουλου,δήλωσε ότι αν της το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της θα προσέλθει στo εργαστήριο για την εξέταση. 

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Νίκος Κουρής σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έχει υποστηρίξει πως και ο ίδιος ο Θεοδωράκης έχει αναγνωρίσει ότι είναι γιος του και πως τον έχει συμπεριλάβει στη διαθήκη του. 

Ανοίγει η διαθήκη του Θεοδωράκη - «Δεν περιμένω τίποτα» δηλώνει η Μαργαρίτα

Πάντως, όπως μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην τελευταία χρονολογικά διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης, δεν αναφέρει πουθενά ότι είναι γιος του και ως τελευταία επιθυμία του τονίζει ότι θέλει ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top