Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία διαθήκη συντάχθηκε λίγο πριν πεθάνει

Εξέταση DNA ζητά ο Νίκος Κουρής από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Θεοδωράκη για το περιεχόμενο των πέντε διαθηκών/ Happy Day (20/10/21)

Πέντε διαθήκες είχε αφήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίες χρονολογούνται από το 2011 έως το 2021. Ο δικηγόρος των παιδιών του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε στην εκπομπή «Happy Day», αποκαλύπτοντας στοιχεία για το περιεχόμενο των διαθηκών. 

Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

«Οι διαθήκες κατατέθηκαν από τον συμβολαιογράφο τη Δευτέρα, θα πάρουμε τα επικυρωμένα αντίγραφα από την Παρασκευή. Είχα βοηθήσει τον Μίκη Θεοδωράκη σε πολλές νομικές διεργασίες, η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011 και η τελευταία πριν τον θάνατο του. Σε αυτές αναφέρεται η αγωνία που είχε για το έργο του, ήθελε να μείνει ζωντανό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. 

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει απεθυνθεί στη δικαιοσύνη, καθώς ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει ότι είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη/ eurokinissi

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο μεγάλος συνθέτης ήθελε να ορίσει το ποιος θα διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα και τη διάδοση του έργου του, σχολιάζοντας πως αυτή του η ανησυχία δεν ήταν «πραγματική», αφού το έργο του θα είναι για πάντα «ζωντανό και οικουμενικό». 

Τι ζητά ο Νίκος Κουρής από τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη

Εξώδικη πρόσκληση φέρεται να απέστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιολογική συγγένεια.

Ανοίγει η διαθήκη του Θεοδωράκη - «Δεν περιμένω τίποτα» δηλώνει η Μαργαρίτα

Σχετικά με το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση, ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος δήλωσε: «Αν της το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της θα προσέλθει στην εξέταση», επισημαίνοντας πως η κόρη του μεγάλου συνθέτη έχει πολλές συναντήσεις με σκοπό την τίμηση του έργου του συνθέτη. 

Απαγορεύτηκε προσωρινά στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»/ eurokinissi

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θεοδωράκη ισχυρίστηκε πως ο Μίκης δεν αναφέρει τον Νίκο Κουρή ως γιο του σε καμία από τις πέντε διαθήκες: 

Ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη: «Ξέρω από 12 χρόνων ότι ο Νίκος είναι παιδί του»

«Άρχισε μια αντιδικία. Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανησυχίες του Νίκου Κουρή. Στηρίζει το ότι είναι γιος του Μίκη σε ένα ανεπαίσθητο κείμενο που παρουσίασε στο δικαστήριο. Στις διαθήκες γίνεται μια μέριμνα για έξι πλατφόρμες που διαδίδουν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Υπάρχει και μια έβδομη στη Γερμανία» δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αφού λάβουν οι δικηγόροι τις διαθήκες στα χέρια τους την Παρασκευή. 

Φαίνεται πως μία από τις πλατφόρμες που αναφέρονται στις διαθήκες αφορά στον ραδιοφωνικό σταθμό που διατηρεί ο Νίκος Κουρής, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο συνθέτη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top