Ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη: «Ξέρω από 12 χρόνων ότι ο Νίκος είναι παιδί του»

Ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται πως είναι γιος, εκτός γάμου, του Μίκη Θεοδωράκη

Όλα όσα είπε η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη για το αν ο Νίκος Κουρής είναι βιολογικό παιδί του/ T Live (1/10/21)

Μετά την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη, από το Πρωτοδικείο, ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται να επικαλείται πως είναι γνήσιο τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο επίθετο. 

Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, όπου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στον Νίκο Κουρή: «Αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος» είχε δηλώσει. 

Στα δικαστήρια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στον Νίκο Κουρή/ eurokinissi

Στα δικαστήρια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στον Νίκο Κουρή/ eurokinissi

Ωστόσο, η ανιψιά του μεγάλου συνθέτη μίλησε χθες στην εκπομπή «Τ Live» και επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Κουρής. 

Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

Η Άννα Θεοδωράκη, η οποία είναι κόρη του αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη, υποστήριξε ότι γνώριζε από μικρή ηλικία από τον πατέρα της ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του αείμνηστου συνθέτη. 

Ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη/ eurokinissi

Ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη/ eurokinissi

«Μπορεί τα ξαδέρφια μου να μην ήξεραν για τον Νίκο. Εγώ πάντως ήξερα για την ύπαρξή του από όταν ήμουν 12 χρόνων. Οφείλω να το πω, γιατί κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Υπήρχε μια φωτογραφία ενός μικρού παιδιού στο σπίτι μας και ρώτησα ποιο είναι. Τότε, μου είπαν ότι είναι ξάδερφός μου, λέγεται Νίκος, και πως "όταν μεγαλώσω θα τον γνωρίσω''. Τον γνωρίσαμε. Το παιδί αυτό πάντα μου έλεγε ότι δε θέλει τίποτα, απλώς θέλει να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια και τις ρίζες του. Εγώ τον θεωρώ ξάδερφό μου» δήλωσε χαρακτηριστικά η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη. 

Μίκης Θεοδωράκης: «Γιατί δεν του ζήτησε να τον αναγνωρίσει όσο ζούσε;»

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλώντας έξω από τα δικαστήρια είχε ξεκαθαρίσει πως γνώριζε τον Νίκο Κουρή. Αξίζει να σημειωθεί πως και εκείνη αλλά και ο αδερφός της, Γιώργος, δεν είχαν εκφράσει καμία αρνητική στάση προς τον εν λόγω άντρα. Ωστόσο, όταν πέθανε ο μεγάλος συνθέτης στις 2/9/2021, ο Νίκος Κουρής έκανε μία ανάρτηση και έγραψε «Αντίο Πατέρα», γεγονός που πυροδότησε όλες τις εξελίξεις. 

Σε δηλώσεις του έξω από το Πρωτοδικείο, ο Νίκος Κουρής τόνισε πως δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα, κάτι που όμως ανατράπηκε από «την δικαστική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του τα δύο παιδιά του συνθέτη».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δε διεκδικεί κάτι από την περιουσία του μεγάλου συνθέτη, αλλά μετά την έκβαση που πήρε η υπόθεση είναι πλέον διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DND προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top