Μίκης Θεοδωράκης: «Γιατί δεν του ζήτησε να τον αναγνωρίσει όσο ζούσε;»

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της Μαργαρίτας στο star.gr

Όλα όσα είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Αύριο, 30/09 στις 10 το πρωί αναμένεται να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, κατά του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

«Τη Δευτέρα καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νικολάου Κουρή και σήμερα εκδικάστηκε το αίτημά μας για την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία θα εκδοθεί αύριο το πρωί και ελπίζουμε ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά μας. Από εκεί και πέρα θα προσδιοριστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα. Το αίτημά μας είναι να μη χρησιμοποιεί το όνομα “Μίκης Θεοδωράκης”, καθώς αυτό είναι ένα παράνομο κατασκεύασμα του καθ’ ου σήμερα, Νικολάου Κουρή», ανέφερε στο star.gr ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η κ. Θεοδωράκη και ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έξω από τα δικαστήρια

Η κ. Θεοδωράκη και ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έξω από τα δικαστήρια (φωτ. eurokinissi)

«Η κ. Θεοδωράκη ζητάει να πάψει να χρησιμοποιεί και να παριστάνει τον γιο του Μίκη Θεοδωράκη», ανέφερε από την πλευρά του στο star.gr o έτερος δικηγόρος της οικογένειας Θεοδωράκη, Βασίλειος Παναγιωτακόπουλος.

Όλα όσα είπε ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος δικηγόρος της οικογένειας Θεοδωράκη

Από την πλευρά της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εμφανίστηκε πάρα πολύ ικανοποιημένη από την έκβαση της σημερινής διαδικασίας.

«Είμαι πανευτυχής, δικαιώθηκα» ήταν το μήνυμά της μέσα από το star.gr.

Νίκος Θεοδωράκης: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

«Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με ένα αναξιόπιστο έγγραφο, της Χούντας»

Αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι ο κ. Κουρής για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, εμφανίστηκε στο δικαστήριο φέροντας μαζί του κάποια «άσχετα έγγραφα τα οποία δεν έχουν καμία νομική αξία». 

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι είσαι γιος του Α ή του Β κτλ. χωρίς να έχεις μία δικαστική επιβεβαίωση ή μια εκκουσία αναγνώριση του υποτιθέμενου πατέρα σου.

Για ένα αναξιόπιστο έγγραφο, έκανε λόγο και ο κ. Παναγιωτακόπουλος

«Ο κ. Κουρής εμφανίστηκε στο δικαστήριο με ένα έγγραφο της Χούντας, από τα χαλκεία της Ασφάλειας, σύμφωνα με το οποίο ο κύριος Θεοδωράκης είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με κάποια κυρία. Ευτυχώς που δεν έφερε φωτογραφία με τον Μπάμπαλη ότι ο Θεοδωράκης συνεργαζόταν με τη Χούντα. Πρόκειται για ένα αναξιόπιστο έγγραφο, το οποίο δεν έλαβε καθόλου υπόψη της η κύρια πρόεδρος, από ό,τι φάνηκε», σημείωσε.

Ο Νίκος «Θεοδωράκης» έξω από τα δικαστήρια - Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έκανε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του/ eurokinissi

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο μάλιστα, ο κ. Κουρής αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητά του τόσο το δικαστήριο, όσο και στην οικογένεια Θεοδωράκη. 

«Ισχυρίζεται ότι είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1967. Εμείς θα ζητήσουμε άμεσα με εισαγγελική παραγγελία, αύριο κιόλας, να λάβουμε αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως, γιατί δεν συνάδουν και δεν ταιριάζουν αυτά που ισχυρίζεται», είπε.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Aνέβασε φωτογραφία με τη μητέρα της

«Εντελώς απαράδεκτο το αίτημα για τεστ DNA. Θίγει τη μνήμη του Μίκη»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κουρή, έξω από τα δικαστήρια, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε τεστ DNA, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη, οι συνήγοροι της οικογένειας Θεοδωράκη, αναρωτήθηκαν γιατί δεν το έπραξε όσο ο ίδιος ο Μίκης, ήταν εν ζωή. 

«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Πώς σκέφτηκε τώρα να κάνει το αίτημα DNA; Γιατί δεν το έκανε όσο ζούσε ο υποτιθέμενος πατέρας του; Γιατί δεν του ζήτησε, “αναγνώρισέ με που είμαι γιος σου”...Αυτό, αυτή τη στιγμή θίγει και τη μνήμη και την υστεροφημία του μεγάλου σύνθετη, να το ζητάει τώρα μετά το θάνατό του», είπε ο κ. Λυκουρέζος.

Μίκης Θεοδωράκης: Ο έρωτάς του με το «γλυκό χαμόγελο» της Μυρτούς

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, ο κ. Κουρής δεν είχε προβεί σε τεστ DNA, αν και είχε τη δυνατότητα τα προηγούμενα χρόνια. 

«Δεν έχει προβεί σε τεστ DNA. Τα τελευταία 4 χρόνια εμφανίστηκε... Είχε την ευχέρεια, είχε τη δυνατότητα, (να το κάνει) όταν έμαθε δήθεν από τη μάνα του, πριν πεθάνει, ότι είναι παιδί του και αυτός ο ισχυρισμός συνεπικουρείται από το έγγραφο της Χούντας», ανέφερε.

Μίκης Θεοδωράκης: «Υπέφερε πολύ - Να τον αγαπάτε πάντα!» δήλωσε η κόρη του

«Είναι σύνηθες φαινόμενο να εμφανίζονται άνθρωποι που δηλώνουν παιδιά του Μίκη»

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται κάποιος και δηλώνει ότι είναι παιδί του Μίκη Θεοδωράκη. 

«Η ίδια (Μαργαρίτα) τον γνώρισε (Νίκο Κουρή) τα τελευταία χρόνια, όπως έχει γνωρίσει και άλλους... Είναι η Μίκα, ένας άλλος που λέγεται πάλι Μίκης Θεοδωράκης, ένας Βασιλειάδης πιο παλιά. Είναι κάποιοι που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται παιδιά του Θεοδωράκη. Ο κύριος Θεοδωράκης ενόψει της διάσωσης του έργου του δεν άφηνε κανέναν... Ήθελε το έργο του να διαδοθεί. Υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες στις οποίες είναι Θεοδωρακικοί, αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι παιδιά του όλα αυτά.
Είναι σύνηθες φαινόμενο (να εμφανίζονται άνθρωποι που δηλώνουν παιδιά του Μίκη), εγώ το έχω ζήσει 35 χρόνια κοντά στον Μίκη», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top