Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

Στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Όλα όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο άντρας που υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη/ (29//9/21)

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προσήλθε σήμερα, Τετάρτη, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε έναν άντρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης: Το τραγούδι της κόρης του στην κηδεία του

Ο Νίκος Κουρής έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει εξέταση DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη. 

Φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργο από το 1968/ AP

«Δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Περιμένω τη διαθήκη» 

«Καλώ την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του «νεκρού αδερφού» που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. Δε θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο» είπε ο άνδρας, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του συνθέτη με την Μυρτώ Αλτίνογλου.

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί δεν ήταν στην κηδεία η αγαπημένη του σύζυγος, Μυρτώ

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος ''Θεοδωράκης'' το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο ''Θεοδωράκης'' αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο άντρας. 

Νίκος Θεοδωράκης

Ο Νίκος «Θεοδωράκης» έξω από τα δικαστήρια - Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έκανε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του/ eurokinissi

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου συνθέτη μετά τον θάνατο του απάντησε: «Σεβόμενος τον Μίκη, δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη και την περιμένω». 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια»

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εν λόγω άντρας έχει γεννηθεί σε περίοδο που ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ήδη παντρεμένος με την Μυρτώ Αλτίνογλου και είχαν αποκτήσει τα δύο τους παιδιά. Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν φυλακισμένος από τον Αύγουστο του 1967 μέχρι τον Απρίλιο του 1970. 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Μας έχει κουράσει»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Νίκος «Θεοδωράκης», όπως ισχυρίζεται ότι είναι το όνομά του, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και καλός φίλος της οικογένειας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Τι δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τον άντρα που ισχυρίζεται ότι είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη/ «Αλήθειες με τη Ζήνα» (29/9/21)

Ωστόσο, η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης θεωρούν πως ο συγκεκριμένος άντρας προσπαθεί να επωφεληθεί από το οικογενειακό τους όνομα και γι’ αυτό έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Μίκης Θεοδωράκης: Ο έρωτάς του με το «γλυκό χαμόγελο» της Μυρτούς

Μιλώντας στις κάμερες, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία συνοδευόταν στα δικαστήρια από τον δικηγόρο της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δήλωσε πως τους έχει κουράσει:

Μίκης Θεοδωράκης κόρη

Φωτογραφία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη μαζί με τον πατέρα της, Μίκη, το 2015/ NDP

«Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Αν μετρήσετε την ηλικία του, θα καταλάβετε ότι ήταν στην δικτατορία και ο πατέρας μου κρυβόταν. Δεν υπάρχει συγγένεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είχε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ήταν κάπως απαράδεκτος. Δεν είχε συστηθεί ως «Θεοδωράκης» τότε. Περισσότερο για τον αδερφό μου έρχομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κόρη του εκλιπόντα καλλιτέχνη, η οποία υποστηρίζει πως ο Νίκος Κουρής, και όχι Θεοδωράκης, είναι 57 ετών.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Aνέβασε φωτογραφία με τη μητέρα της

Ο άνδρας υποστηρίζει πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε παραδεχτεί πως είναι ο πατέρας του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Κέρκυρα.

Μίκης Θεοδωράκης: «Έχουν δαπανηθεί πάνω από 100.000 ευρώ για την κηδεία»

Προς το παρόν η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη ζήτησε μία προσωρινή διαταγή για να μη χρησιμοποιείται το επώνυμο της οικογένειάς της από τον Νίκο «Θεοδωράκη». 

«Αντίο Πατέρα» είχε γράψει ο Νίκος όταν πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Ο Νίκος Κουρής την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο αείμνηστος Έλληνας συνθέτης είχε αναρτήσει μια φωτογραφία στο Facebook, στην οποία έγραφε: «Αντίο Πατέρα»! Η φωτογραφία αποτελεί σκίτσο του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τον Νίκο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top