Διαθήκη Θεοδωράκη: Σε παρένθεση το «Θεοδωράκης» δίπλα στο όνομα του Κουρή

Ο συνθέτης δηλώνει πως «δεν αφήνει καμία εκρεμμότητα» με τη διαθήκη του

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωακόπουλος, στο star.gr για το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη/ Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος μίλησε σήμερα στον Ανέστη Συμεωνίδη και το star.gr για την πολυσυζητημένη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη. 

Μίκης Θεοδωράκης: Το ιδιόχειρο μήνυμα προς τον Νίκο «Θεοδωράκη»

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ανέφερε πως έχουν δημοσιευθεί πέντε διαθήκες , ενώ υπάρχουν και τρεις οι οποίες έχουν ανακληθεί: «Είναι με το ίδιο περιεχόμενο πάντα όλες. Αναφέρονται σε αυτές ως κληρονόμος η γυναίκα του, η Μυρτώ Θεοδωράκη, τα παιδιά του, αναφέρονται τα ονόματα των Θεοδωρακιστών, οι οποίοι ας το πούμε, θα σεβαστούν και θα διαδώσουν το έργο του»

Σχετικά με τον Νίκο Κουρή, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί του συνθέτη, ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος ξεκαθάρισε πως ο συνθέτης δεν τον αναγνωρίζει ως γιο του. 

Μίκης Θεοδωράκης/ eurokinissi

«Εντέλλονται όλοι οι φίλοι του έργου του, όλοι οι Θεοδωρακιστές και η οικογένειά του να έχει την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού Ράδιο Μίκης. Αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια. “Τα δύο μου παιδιά”, αναφέρει...Σε κάποια στιγμή λέει, “Νίκος Κουρής” και μέσα σε παρένθεση “Θεοδωράκης, όπως αυτός υπογράφει”» αποκάλυψε ο δικηγόρος στο star.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία διαθήκη συντάχθηκε λίγο πριν πεθάνει

Τόνισε, επίσης, πως ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει στη διαθήκη ότι δεν έχει καμία εκκρεμότητα στη ζωή του, αφού «η εντιμότητά του και η συνέπεια του είναι γνωστές». 

Τελευταία επιθυμία του Θεοδωράκη είναι να γίνει μουσείο το σπίτι του στην Ακρόπολη 

Ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος δήλωσε πως ως προς τη διανομή των περουσιακών στοιχείων, «δεν υπήρξε καμία έκπληξη». 

Ανοίγει η διαθήκη του Θεοδωράκη - «Δεν περιμένω τίποτα» δηλώνει η Μαργαρίτα

«Υπάρχει η ευχή του να γίνει το σπίτι του στην Ακρόπολη, μουσείο. Δεν γνωρίζω αν λειτουργικά θα μπορούσε να γίνει» δηλώνει ο ίδιος. Όπως εξηγεί, το σπίτι στην Ακρόπολη είναι 200 τ.μ.  με τρεις ορόφους, ενώ εκεί υπάρχει το πιάνο του και είναι ο τόπος που εμπνεύστηκε. Όσον αφορά αυτό το σπίτι, υπάρχει ένα περίπλοκο νομικό ζήτημα. Νομίζω ότι η ιδιοκτησία του είναι της γυναίκας του κατά το ήμισυ και της κόρης του κατά το ήμισυ. Ο ίδιος έχει παραχωρήσει δικαίωμα οίκησης στον γιο του. Νομίζω και κάποιοι άλλοι αντλούν δικαιώματα εκεί. Είναι ένα περίπλοκο νομικό ζήτημα, αλλά είναι μία ευχή (του Μίκη) και η οικογένεια θα το εξετάσει» δήλωσε ο δικηγόρος. 

Όσο για το εξοχικό σπίτι στο Βραχάτι ο Μίκης Θεοδωράκης το έχει μεταβιβάσει εδώ και πολλά χρόνια στον εγγόνο του. 

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη «έχει στεναχωρηθεί» με το θέμα του Νίκου Κουρή

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ερωτώμενος για το αν θα κάνει η Μαργαρίτα το τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής, ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος δηλώνει άγνοια για το θέμα: «Την έχει στεναχωρήσει όλο αυτό το θέμα με τον κύριο Κουρή, την ώρα αυτή του πένθους. Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσει, αν θα μπει στη διαδικασία να προχωρήσει και να κάνει τεστ DNA»

Λυκουρέζος για διαθήκη: «Δε λέει "το τέκνον μου, ο Νίκος Κουρής"»

Ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχετικά με το άνοιγμα των πέντε διαθηκών του παγκόσμιου καλλιτέχνη: 

Νίκος Κουρής

Ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη/ eurokinissi

Στη διαθήκη που συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 ο μεγάλος συνθέτης φαίνεται πως αναφέρεται στο mikisradio, το οποίο επιμελείται ο Νίκος Κουρής: «Ο Θεοδωράκης αναφέρεται στον Νίκο Κουρή με μια παρένθεση που γράφει ‘’ή Νίκο Θεοδωράκη". Αυτό ουσιαστικά καταρρέει αυτά που ισχυρίζεται ο Νίκος Κουρής ότι με τη διαθήκη θα αναγνωρίζεται και θα δικαιωθεί η άποψη του ότι είναι γνήσιο τέκνο του Θεοδωράκη» δηλώνει ο δικηγόρος της κόρης του συνθέτη, ενώ συμπληρώνει: «Αν ήταν γιος του μετά θάνατον θα το είχε ενδεχομένως διατυπώσει με σαφήνεια. Δε λέει ‘το τέκνο μου, Νίκος Κουρής’».

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος αποκαλύπτει πως ο Μίκης Θεοδωράκης ζητάει από όλους να μη δημιουργήσουν εμπόδια στη συνέχεια λειτουργίας αυτού του ραδιοφώνου: «Συνεπώς, δεν του παραχωρεί κανένα δικαίωμα, απλώς τον απαλλάσσει από το να καταβάλλει πνευματικά δικαιώματα από τις μεταδόσεις της μουσικής του». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top