Μίκης Θεοδωράκης: Νέο μπλόκο με το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την ταφή

Η κόρη του, Μαργαρίτα, θέλει να επιλέξει το γραφείο - Η δικαστική απόφαση

Νέα προσωρινή διαταγή για τα διαδικασία της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι συμφώνησαν να γίνει η ταφή στην Κρήτη, αλλά διαφωνούν για το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την ταφή.

Μίκης Θεοδωράκης: Το όνομά του θα δοθεί σε δρόμο της Αθήνας

Η οριστική απόφαση θα εκδοθεί αύριο το πρωί, ωστόσο απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά της προσφεύγουσας, της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Όλα τα δικαιώματα τα διατηρεί ο εκτελεστής που έχει οριστεί με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Εκτελεστής είναι ο Γιώργος Αγοραστάκης, ο οποίος παρουσίασε συμβολαιογραφικό έγγραφο με το οποίο ορίζεται ως εκτελεστής των τελευταίων επιθυμιών του Μίκη Θοδωράκη ως προς τον τόπο και τον τρόπο ταφής αλλά και την επιλογή γραφείου τελετών.

O Μίκης Θεοδωράκης - φωτογραφία Eurokinissi

O Μίκης Θεοδωράκης - φωτογραφία Eurokinissi

Οι εκτελεστές λένε πάντως ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει κανονικά.

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του στη Μητρόπολη

Κατά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές -ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μ. Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Μίκης Θεοδωράκης: Δικαστικό μπλόκο για την ταφή του

Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταια βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θεμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλέγει το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

O Μίκης Θεοδωράκης - φωτογραφία Eurokinissi

O Μίκης Θεοδωράκης - φωτογραφία Eurokinissi

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου, σύμφωνα με τη ρητή δευσμευσή του εκλιπόντος» ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

Σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε το γραφείο τελετών το οποίο έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή τη σορό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Πρόκειται για το γραφείο που έχει εξουσιοδοτήσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την οργάνωση της κηδείας του.«Το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξάμηνο και έχει καποιο κόστος. Και ο νόμος δε δίνει το δικαίωμα στον Γ. Αγοραστάκη να επιλέξει γραφείο τελετών. Δεν προβλέπεται ο καθορισμός του γραφείο τελετών στον νόμο» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top