Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του στη Μητρόπολη

Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Στον Γαλατά Χανιών θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 5/9/21

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από σήμερα το μεσημέρι (15:00) και για τρεις ημέρες, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου οι πολίτες να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Μετά το θρίλερ για τον τόπο της ταφής του, τελικά αποφασίστηκε να γίνει στον Γαλατά Χανίων, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Μίκης Θεοδωράκης: Το όνομά του θα δοθεί σε δρόμο της Αθήνας

Το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 6/9 στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. 

  • την Τρίτη (7/9) θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00
  • την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι 

Το βράδυ της ίδιας μέρας (Τετάρτη 8/9), η σορός του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στα Χανιά, ώστε να ταφεί πλάι στους γονείς και τον αδερφό του. Εκεί θα φτάσει η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου την επομένη μέρα (Πέμπτη 9/9) να ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και να γίνει η ταφή στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του - Όλες οι λεπτομέρειες

Τελευταία επιθυμία του Μίκη ήταν ταφεί στον τόπο που έχει ταφεί η οικογένειά του στην Κρήτη. Η κόρη του Μαργαρίτα ήθελε να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι Κορινθίας για να μπορούν να επισκέπτονται τον τάφο του οι οικείοι του. Ωστόσο, ο παγκόσμιος Έλληνας είχε κατοχυρώσει νομικά την τελευταία του επιθυμία κι έτσι προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του πλην της Κρήτης.

Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα»

Στην υπόθεση παρενέβη ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, ο οποίος με ανάρτησή του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία στο Πρωτοδικείο, τονίζοντας ότι δεν αψήφησε τον πατέρα όσο ήταν ζωντανός και δε θα το κάνει ούτε τώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top