Μίκης Θεοδωράκης: Δικαστικό μπλόκο για την ταφή του

Είχε κατοχυρώσει νομικά την τελευταία του επιθυμία ο μουσικοσυνθέτης

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της ταφής του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου. 

Μίκης Θεοδωράκης: Τα παγκόσμια αριστουργήματα του μυθικού Έλληνα!

Η σορός του μεγάλου Έλληνα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και στη συνέχεια θα γίνει ο ενταφιασμός του. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί πού θα γίνει η ταφή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διάταξη με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη έως την ερχόμενη Δευτέρα, πέραν του τόπου που επιθυμούσε ο ίδιος, δηλαδή της Κρήτης, μετά από προσφυγή που φέρεται να έκανε συνεργάτης του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης: Στις 9/9 η κηδεία του - Ενδέχεται να γίνει στο Βραχάτι

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε εκμυστηρετυτεί στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη

Πληροφορίες έλεγαν χθες πως η οικογένειά του σκεπτόταν να κάνει την κηδεία του σπουδαίου Μίκη, στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας ώστε να μπορούν οι οικείοι του να επισκέπτονται τον τάφο του. Στη συνέχεια και μετά την πάροδο των τριών ετών να μεταφερόταν η σορός του Μίκη στον Γαλατά Χανίων. 

Αγοραστάκης: Είναι νομικά κατοχυρωμένη σε συμβολαιογράφο η τελευταία του επιθυμία

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, στο star.gr, η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι προφορική, αλλά γραπτή και συμβολαιογραφικά νομικά ισχυρή. 

Μίκης Θεοδωράκης: «Με τις οδηγίες του έφτιαξα τον τάφο του στον Γαλατά»

Όπως εξήγησε, στον Γαλατά είναι θαμμένοι ο παππούς του ο Μιχάλης Θεοδωράκης, η γιαγιά του Αικατερίνη, καθώς και οι γονείς και ο αδερφός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος ταφής του μουσικοσυνθέτη έχει ήδη ανοιχτεί και έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Μίκη.

Μίκης Θεοδωράκης: Το Star στο πατρικό του στα Χανιά, όπου ζήτησε να ταφεί

Η επιστολή του Μίκη για την ταφή του στα Χανιά

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας έδωσε ο νυν δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, με ημερομηνία αποστολής 5 Φεβρουαρίου του 2013, προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

Σε αυτήν ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης εκφράζει την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στα Χανιά, στο κοιμητήριο του Γαλατά, ενώ αναφέρεται στον τάφο του που του είχε παραχωρήσει ο τότε δήμος Νέας Κυδωνίας και ο οποίος, όπως προσθέτει, έχει αποπερατωθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων, με την οποία ζητά τη συνδρομή του ώστε να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία αναφορικά με τον τόπο ταφής του.

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων, με την οποία ζητά τη συνδρομή του ώστε να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία αναφορικά με τον τόπο ταφής του

Παράληλλα, επισημαίνει ότι καθώς η οικογένειά του διαφωνεί με την επιθυμία του αυτή, έχει αναθέσει στον φίλο του Γεώργιο Αγοραστάκη και στην γραμματέα του Ειρήνη Παρμενίδου «να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες» ώστε να ταφεί όπως εκείνος επιθυμεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top