Φολέγανδρος: Η Γαρυφαλλιά είχε ξεκινήσει για διακοπές με φίλες στη Σίφνο

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 26χρονης

Αύριο ο 30χρονος αναμένεται με την απολογία του να ρίξει φως στις συνθήκες της άγριας δολοφονίας της συντρόφου του κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο. Την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης φαρμακοποιού ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως και προκαλούν ερωτήματα. 

«Η Γαρυφαλλιά ήταν ένας άγγελος. Μεγάλωσε μαζί με τα παιδιά μου. Ζούσε μόνο για το διάβασμα. Ήταν τόσο ήσυχο παιδί. Πήρε το πτυχίο της και πήγε διακοπές», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μια οικογενειακή φίλη. 

Φολέγανδρος: Η αδελφή του δράστη επικοινώνησε με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Πληροφορίες από το περιβάλλον της 26χρονης αναφέρουν πως η κοπέλα είχε αναχωρήσει για διακοπές με τις φίλες της και τους συντρόφους τους με προορισμό τη Σίφνο. Άγνωστο πώς, μαζί με τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της αποβιβάστηκαν στη Φολέγανδρο, απόφαση που στάθηκε μοιραία για το κορίτσι. 

Φολέγανδρος έγκλημα: Μαίνεται η μάχη μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι των δύο πλευρών συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το αν ο 30χρονος είναι ψυχικά ασθενής. 

Φολέγανδρος: «Δεν έχω καταλάβει γιατί το έκανα» - Τι ισχυρίστηκε ο 30χρονος

«Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας. 

Ο 30χρονος Φολέγανδρος

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών διαφωνούν για το αν ο 30χρονος είναι ψυχικά ασθενής

«Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δε μιλάμε για ακαταλόγιστο», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο».

Φολέγανδρος: Ξεσπά η μάνα της Γαρυφαλλιάς- «Σκότωσε το παιδί μου δύο φορές»

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε «ακραία εριστική» τη συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή και τόνισε πως είναι σημαντικό να μάθουμε με ποιους επικοινώνησε το διάστημα που αναζητούταν. 

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η αδελφή του 30χρονου τηλεφώνησε στη μητέρα της Γαρυφαλλιάς και της ζήτησε συγγνώμη. 

Φολέγανδρος: «Αλήτη, δεν ντρέπεσαι;» - «Συλλυπητήρια» ψέλλισε ο 30χρονος

«Δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας. Υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι», είπε ο Α. Κούγιας.

Η γραμμή του κατηγορούμενου

Από την άλλη, η πλευρά του 30χρονου υποστηρίζει ότι πάσχει από σοβαρό ψυχικό νόσημα. 

«Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης», είπε ο δικηγόρος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος. «Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», συνέχισε, προσθέτοντας ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Φολέγανδρος: «Ο 30χρονος απομόνωνε τη Γαρυφαλλιά λόγω ζήλειας»

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι ο 30χρονος δεν έχει συνείδηση της πράξης του. 

«Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία. Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πώς έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα. Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top