Φολέγανδρος: Η αδελφή του δράστη επικοινώνησε με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς

«Το ταξίδι ήταν μία ύστατη προσπάθεια για να μη χωρίσουμε»

Την ώρα που ο 30χρονος δεν κατάφερε να πει μία «συγγνώμη» για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, παρά ψέλλισε ένα «κουράγιο και δύναμη» στην οικογένειά της, βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, η αδελφή του επικοινώνησε με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας για να της εκφράσει τα συλλυπητήρια της οικογένειας. 

Γαρυφαλλιά Φολέγανδρος

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η αδελφή του καθ’ ομολογίαν δράστη τηλεφώνησε στη μητέρα της 26χρονης μετά την κηδεία και της εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση της οικογένειάς της στο δράμα που περνούν. 

Φολέγανδρος: «Αλήτη, δεν ντρέπεσαι;» - «Συλλυπητήρια» ψέλλισε ο 30χρονος

Από την πλευρά της η μητέρα της Γαρυφαλλιάς φέρεται να της απάντησε πως στο δικαστήριο θα είναι αντίπαλοι, ενώ της εξέφρασε τη βαθιά της επιθυμία να καταδικαστεί ο αδελφός της και να τιμωρηθεί για το έγκλημα που διέπραξε. 

Κηδεία Γαρυφαλλιά

Η οικογένεια της 26χρονης που κηδεύτηκε τη Δευτέρα θέλουν την τιμωρία του 30χρονου

Ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, μιλώντας στο Mega επανέλαβε ότι ο πελάτης του πάσχει από διαγνωσμένη ψυχική νόσο και μάλιστα σοβαρή και πως θα ζητήσει ιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως είπε, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, την οποία είχε διακόψει, χωρίς να συμβουλευτεί τον γιατρό του, γιατί τον επηρέαζε στην εργασία του. 

Φολέγανδρος: «Ο 30χρονος απομόνωνε τη Γαρυφαλλιά λόγω ζήλειας»

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/συμπόνιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατη», είπε και συμπλήρωσε: «Όλοι θύματα είναι με μια έννοια, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων, της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του. Μιας πάθησης, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και  τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του».

Φολέγανδρος: «Δεν ξέρω γιατί το έκανα» είπε ο 30χρονος 

Ο σύντροφος της Γαρυφαλλιάς φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη γιατί σκότωσε τη 26χρονη 

Φολέγανδρος: Πάλεψε για να ξεφύγει η Γαρυφαλλιά; - Στον ανακριτή ο 30χρονος

Πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε ότι με τη Γαρυφαλλιά τον τελευταίο καιρό, και κυρίως μετά την καραντίνα, δεν τα πήγαιναν καλά. Αυτό το ταξίδι στην Φολέγανδρο, όπως είπε, ήταν μια ύστατη προσπάθεια να μη χωρίσουν.

30χρονος Φολέγανδρος

Ο 30χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί σκότωσε τη σύντροφό του

Παραδέχθηκε ότι καβγάδισαν και την έσπρωξε από τα βράχια, πρόσθεσε όμως ότι πήγε να τη βγάλει από το νερό, αλλά την είδε αναίσθητη και νόμισε ότι είχε πεθάνει. 

Φολέγανδρος: «Τους έριξες όλους στα βράχια» - Συγκλόνισε ο επικήδειος

Αρνήθηκε ότι ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα πριν τη ρίξει από τα βράχια. 

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της Γαρυφαλλιάς είναι σχεδόν βέβαιος ότι της πτώσης προηγήθηκε ξυλοδαρμός της κοπέλας, καθώς φέρει τραύματα που δε συνάδουν με όσα έχει πει ο 30χρονος. Ειδικά ένας μώλωπας στο μάτι της, φαίνεται πως προέκυψε από γροθιά που της έριξε ο δράστης, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί. 

Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Από τη Ζωή στη Γαρυφαλλιά

Η μητέρα πάντως της 26χρονης, μιλώντας στο Star ξεκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη έχει τον λόγο και πως ο 30χρονος είχε μια ευκαιρία να σώσει το παιδί της και δεν το έκανε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top