Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Από τη Ζωή στη Γαρυφαλλιά

Γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους και τους πατέρες τους

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο Αλέξης Κούγιας. (18/7)

Η δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια της μόλις ενός έτους κόρης τους συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όλοι ευχήθηκαν να ήταν η τελευταία γυναικοκτονία που καταγράφεται στη χώρα μας, όμως σχεδόν δύο μήνες μετά ήρθε η δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο για να δώσει άλλο ένα πλήγμα στην ελληνική κοινωνία που τον τελευταίο χρόνο μετρά δολοφονημένες γυναίκες. 

Οι δολοφονίες τους δεν ήταν εγκλήματα πάθους, δεν ήταν εν βρασμώ, δεν ήταν από ζήλια, έγιναν την… κακιά στιγμή. 

Στη χώρα μας δεκάδες γυναίκες έχουν πέσει θύματα ανδρών, των συντρόφων τους, των πατεράδων τους, που τις θεωρούσαν κτήματά τους, νομίζοντας πως μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω τους. 

Η υπόθεση Φραντζή

Στις 25 Ιουνίου 1987 ο Παναγιώτης Φραντζής δολοφόνησε τη 18χρονη σύζυγό του Ζωή, την τεμάχισε και πέταξε τα μέλη της στα σκουπίδια στα κάτω Πατήσια. 

Φραντζής

Ο Παναγιώτης Φραντζής που δολοφόνησε τη 18χρονη σύζυγό του, Ζωή

Ρακοσυλλέκτης ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο 27χρονος Φραντζής παραδίδεται στη ΓΑΔΑ κι ομολογεί το έγκλημά του, πριν ακόμα ταυτοποιηθεί η σορός της συζύγου του. 

Η δολοφονία της Τζούλι Μαρί Σκάλι

Στις 8 Ιανουαρίου 1999 ο 24χρονος Γ.Σ. δολοφόνησε τη σύντροφό του, Τζούλι Μαρί Σκάλι σε παράδρομο της εθνικής οδού. Μετά τη δολοφονία την έβαλε σε μια βαλίτσα και για να χωρέσει της έκοψε το κεφάλι και το πέταξε στη θάλασσα μαζί με το σιδεροπρίονο και το μπιτόνι, με το οποίο προσπάθησε να κάψει τη σορό. 

Η Τζούλι Μαρί ΣΚάλι

Η Τζούλι Μαρί Σκάλι

Η βαλίτσα με το διαμελισμένο πτώμα βρέθηκε σε λίμνη κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Μετά από 19 μέρες ο Γ. Σ. ομολόγησε, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και το 2009 αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής. 

Κική Κούσογλου: Τη σκότωσε και έκανε πως αγωνιούσε για την τύχη της

Η δολοφονία της 20χρονης Κικής Κούσογλου τον Απρίλιο του 2005 ήταν μία ακόμα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ο σύντροφός της, Δάνος Μουρατίδης τη σκότωσε και την έθαψε σε ερημική περιοχή. Για πολύ καιρό η οικογένεια της κοπέλας την αναζητούσε, ενώ ο ίδιος προσποιούταν πως ανησυχούσε και την έψαχνε εναγωνίως. Μετά από έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» η σορός της Κικής βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία, ενώ στο φως ήρθε το ημερολόγιό της, που αποκάλυπτε τη βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου της. 

Κική Κιούσογλου

Η Κική Κιούσογλου και ο σύντροφός της που τη σκότωσε

Σαντορίνη: Της έκοψε το κεφάλι και το περιέφερε στους δρόμους

Στις 3 Αυγούστου 2008 η 25χρονη Αδαμαντία Κάρκαλη δολοφονείται στη Σαντορίνη από τον σύζυγό της. 

Η Αδαμαντία που δολοφονήθηκε στη Σαντορίνη

Η 25χρονη Αδαμαντία

Έπειτα από έντονη λογομαχία της έκοψε το κεφάλι και βγήκε στους δρόμους του νησιού κρατώντας το στο ένα χέρι και στο άλλο το μαχαίρι. Η αστυνομία άρχισε να τον καταδιώκει. Εκείνος πέταξε το κομμένο κεφάλι μέσα στο περιπολικό, μπήκε μέσα και πάτησε γκάζι. Ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε τρεις φορές στον θώρακα και στο συκώτι. 

Η δολοφονία Τοπαλούδη

Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018 ήταν σκληρή και σόκαρε τους πάντες. Το νεκρό σώμα της νεαρής φοιτήτριας βρέθηκε από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Φώκια στους Πευκούς. Όπως αποδείχθηκε, το κορίτσι δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο από δύο νεαρούς, οι οποίοι τη βίασαν και στη συνέχεια την χτύπησαν και την έριξαν από τα βράχια, αφήνοντάς την να πεθάνει από πνιγμό. 

Τοπαλούδη

Η Ελένη Τοπαλούδη

Η δολοφονία της Αντζελίνας από τον πατέρα της

Η 28χρονη Αντζελίνα από πολύ μικρή ζούσε τη βία από τον πατέρα της. Κατάφερε να ξεφύγει από τον έλεγχο και την σκληρότητά του, όμως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2019 για μία ακόμα φορά ο πατέρας της έγινε βίαιος, άρχισε να φωνάζει και να τη χτυπά.

Η Αντζελίνα

Η Αντζελίνα που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της 

Προσπάθησε να ξεφύγει από τη μανία του, πηδώντας από το παράθυρο, όμως την πρόλαβε, την σκότωσε με ένα σιδηρολοστό και την έθαψε στην αυλή του σπιτιού. Στη συνέχεια προσποιούταν ότι ανησυχεί για την τύχη της κόρης του, μέχρι που λύγισε στις ερωτήσεις των αστυνομικών και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του. 

Λουτράκι: Σκότωσε την πρώην του και τον νυν σύντροφό της

Η 43χρονη Βετλάνα βρέθηκε νεκρή μαζί με τον σύντροφό της μέσα στο σπίτι της στο Λουτράκι. Δράστης του διπλού φονικού ο πρώην σύντροφό της, ένας βίαιος άνδρας, με τον οποίο είχε χωρίσει και τον είχε βγάλει από τη ζωή της. Εκείνος όμως φαίνεται πως την είχε απειλήσει λέγοντάς της «ή εμένα ή κανέναν» κι έκανε πράξη τις απειλές του.

Σβετλάνα Λουτράκι

Η 43χρονη Σβετλάνα

Μακρινίτσα: Σκότωσε τη σύζυγο και τον αδελφό της

Στις 5 Απριλίου 2021 και πάλι η Ελλάδα συγκλονίζεται από μια ακόμα γυναικοκτονία. Η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδελφός της πέφτουν νεκροί μέσα στο πατρικό τους στην Μακρινίτσα από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της που σε κατάσταση αμόκ άρχισε να τους μαχαιρώνει. 

Η Κωνσταντίνα στη Μακρινίτσα

Η Κωνσταντίνα που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Μακρινίτσα

Η κοπέλα, μητέρα ενός ανήλικου αγοριού είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν εξαιρετικά βίαιος και ψυχικά ασταθής. Είχε ζητήσει και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να κάνει πράξη τις απειλές του. 

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν

Ο Μάιος του 2021 θα μείνει ανεξίτηλος στη μνήμη όλων. Μια 20χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και δίπλα της δεμένος χειροπόδαρα ο σύζυγός της. Κοντά της και η μόλις ενός έτους κόρη της. Αρχικά ο 33χρονος πιλότος ισχυρίστηκε πως ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους και σκότωσαν τη σύζυγό του. Εμφανιζόταν μάλιστα στους δημοσιογράφους και τους αστυνομικούς ως τεθλιμμένος σύζυγος που προσπαθεί να συνέλθει από την τραγωδία. 

Καρολάιν

Η Καρολάιν δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

Όπως αποδείχθηκε δολοφόνος της Καρολάιν ήταν ο σύζυγός της, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τη σκότωσε μετά από καβγά. Όπως αποκαλύφθηκε η νεαρή κοπέλα σκόπευε να τον χωρίσει, ενώ οι αστυνομικοί ακόμα ερευνούν το κίνητρο της δολοφονίας, αφού δεν έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς του. 

Φολέγανδρος: Η δολοφονία της Γαρυφαλλιάς 

Η Γαρυφαλλιά

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο.

30χρονος Φολέγανδρος

Ο 30χρονος που δολοφόνησε τη Γαρυφαλλιά

Η γυναικοκτονία της Καρολάιν δεν ήταν η τελευταία. Την Παρασκευή νεκρή στη θάλασσα στη Φολέγανδρο βρέθηκε μια 26χρονη φαρμακοποιός από το Βέλο Κορινθίας που έκανε διακοπές στο νησί με τον σύντροφό της. Δράστης φέρεται να είναι ο 30χρονος άνδρας με τον οποίο είχαν δεσμό. «Ήταν η κακιά στιγμή» είπε στους αστυνομικούς, όμως, όπως κατέθεσε δε δίστασε να ρίξει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στα βράχια γιατί έχασαν τον δρόμο για τον προορισμό τους, να ρίξει την κοπέλα στη θάλασσα και να την αφήσει να πνιγεί αβοήθητη για να τρέξει να κρυφτεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top