Συνεδριάζει η Επιτροπή για τα νέα μέτρα

Στο τραπέζι η χρήση της μάσκας, οι χώροι διασκέδασης και οι γάμοι

Τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την αύξηση κρουσμάτων - ρεπορτάζ Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο του Star στις 8/7

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στη χώρα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας ξεπερνάει το 3%, αποτέλεσμα ίσως του συνδυασμού μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα και της χαλάρωσης των πολιτών. 

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 1.000 στην Αττική - «Βράζει» η Κρήτη

Χώροι Διασκέδασης: Μόνο καθήμενοι πελάτες από σήμερα

Μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα, σε μια προσπάθεια να το ανακόψει. Δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη και πολλά κρούσματα σημειώθηκαν εξαιτίας του συγχρωτισμού σε κέντρα διασκέδασης, από σήμερα χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδάλλως, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες, που προβλέπουν μέχρι και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας στην περίπτωση που δε συμμορφωθούν στους κανόνες. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει σε χώρους εστίασης και διασκέδασης από τις 8 Ιουλίου

Πριν ακόμη τεθεί σε ισχύ η κατηγοριοποίηση των καταστημάτων σε αμιγείς ή μικτούς χώρους (από 15 Ιουλίου), δηλαδή αν τα καταστήματα θα δέχονται εμβολιασμένους πελάτες ή πελάτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει τεστ διαγνωστικού ελέγχου, κυβέρνηση και ειδικοί προσανατολίζονται στο να επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους των μπαρ, των κλαμπ και των κέντρων διασκέδασης, μόνο στους εμβολιασμένους. 

Νέα μέτρα: Μόνο για τους εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι στην εστίαση

Για τους γάμους φαίνεται ότι δε θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων. Από 1η Ιουλίου αυξήθηκε ο αριθμός των καλεσμένων από 100 σε 300, ωστόσο ο χορός δεν επιτρέπεται στις δεξιώσεις, παρά μόνο ο χορός του ζευγαριού. Οι καλεσμένοι πρέπει να είναι καθήμενοι σε ροτόντες των 8 ατόμων.

Αύξηση κρουσμάτων: Σκέψεις για μάσκα παντού, self-test στην ηπειρωτική χώρα

Μάσκα: Θα επανέλθει η εφαρμογή της και σε εξωτερικούς χώρους;

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα για τα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση. Το σημαντικό θέμα που επανέρχεται είναι η μάσκα. Μεγάλο μέρος των ειδικών συζητά την επαναφορά της για όλους τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Μία μερίδα, ωστόσο, των ειδικών τείνει στην πιστή εφαρμογή των υπαρχόντων μέτρων, αφού υπάρχει ήδη η σύσταση να χρησιμοποιείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. 

Self- test: Δύο φορές την εβδομάδα η διενέργειά τους

Πάντως, η πρώτη αλλαγή που έρχεται είναι η ενίσχυση του αριθμού των test, με δύο self tests την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Τα self test θα πρέπει να δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα στην πλατφόρμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top