Νέα μέτρα: Τι ισχύει σε χώρους εστίασης και διασκέδασης από τις 8 Ιουλίου

Βαριά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα

Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star στις 6/7

Νέα έκτακτα μέτρα έφερε η «έκρηξη» κρουσμάτων, με τη μετάλλαξη Δέλτα να ανησυχεί τους ειδικούς και ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας να παραμονεύει. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Τέταρτο κύμα ακόμα και τον Ιούλιο φοβούνται οι ειδικοί

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.797 νέες μολύνσεις, 8 νεκροί και 168 διασωληνωμένοι. Τα κρούσματα σχεδόν τριπλασιάστηκαν από την περασμένη Δευτέρα, γεγονός που σήμανε συναγερμό. Σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη 8/7 σε χώρους εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Άλιμος: Με κορωνοϊό 100 μαθητές Λυκείου μετά από κορωνοπάρτι

Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στον νότιο τομέα Αθηνών, όπου βρίσκονται πολλά παραλιακά κέντρα διασκέδασης και χώροι εστίασης και πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη.

Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» τις νεότερες ηλικίες - Τι λένε οι ειδικοί

Χώροι εστίασης και διασκέδασης: Τα μέτρα που ισχύουν από 8 Ιουλίου  

Με βάση τα παραπάνω, οι χώροι εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Νέα μέτρα: Καμπάνες αλλά και επιβράβευση των επιχειρήσεων διασκέδασης

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε «να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση».

Νέα μέτρα: Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας - όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα - θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για 7 ημέρες, απ' την επόμενη ημέρα της παράβασης, και χρηματικά πρόστιμα: για τα μεν καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, για τα δε καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής και Ηρακλείου

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Επιπλέον, όπως ανέφερε, στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων - βάσει υλικού, όπως τα social media, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση.  

«Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και κυρίως, ένα ελεύθερο καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Self- test: 4 δωρεάν για τον Ιούλιο μέχρι τις 10 του μήνα

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι όλοι οι νέοι 18- 30 ετών και όλοι οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι δικαιούχοι 4 self- test για τον μήνα Ιούλιο, που μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία έως τις 10 Ιουλίου.

Κορωνοϊός: Η περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Το 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και προέτρεψε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top