Μετάλλαξη Δέλτα: Τέταρτο κύμα ακόμα και τον Ιούλιο φοβούνται οι ειδικοί

Κρούσματα μετά από κορωνοπάρτι σε μαγαζί

Tέταρτο κύμα ακόμα και τον Ιούλιο φοβούνται οι ειδικοί λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Οι δυσοίωνες προβλέψεις όμως φαίνεται πως δεν πτοούν ορισμένους που συνεχίζουν τα κορωνοπάρτι. 

Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να εξελιχθεί σε τέταρτο κύμα τις επόμενες ημέρες και να φέρει 1.500 κρούσματα την μέρα προειδοποιεί ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Κορωνοϊός: 771 τα νέα κρούσματα σήμερα - Αυξήθηκαν οι νεκροί

«Όταν λέμε για τέταρτο κύμα εννοώ ότι ξεκινάει αυτές τις μέρες και θα συνεχιστεί να αυξάνεται μέχρι να δούμε αν θα μπορέσει να σταματήσει κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και να αρχίσει να πέφτει ή να συνεχιστεί προς τα επάνω κι εκεί πια να φουσκώσει και να γίνει μεγάλο κύμα. Το σημαντικότερο όλων για να μην φτάσει να εξελιχθεί άσχημα είναι ο εμβολιασμός» είπε ο κ. Σαρηγιάννης. 

Συνεχίζονται τα κορωνοπάρτι

Την ώρα που η χώρα κάνει αγώνα δρόμου για να χτίσει το τείχος ανοσίας, κάποιοι εξακολουθούν να προκαλούν τον ιό. 

Δεκαπέντε κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής από πάρτι σε παραλιακό μαγαζί της Αθήνας, που δεν τήρησε κανένα από τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Πάτρα - Εντοπίστηκε κρούσμα της μετάλλαξης Κάππα

«Είχε πάρα πολύ κόσμο δεν το περίμενα κι εγώ. Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε να τηρούνται. Έμαθα ότι ήρθα σε επαφή με ένα θετικό κρούσμα πήγα κι έκανα rapid test κι αντιλήφθηκα ότι πάσχω κι εγώ από κορωνοϊό» είπε αποκλειστικά στο Star 18χρονος που βρισκόταν στο πάρτι.

«Το στέλεχος Δέλτα δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις»

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι «φωνάζουν» οι επιστήμονες. Ανησυχούν πως με το άνοιγμα των σχολείων η μεταδοτικότητα του «Δέλτα» θα απειλήσει τους μαθητές και προσανατολίζονται στον εμβολιασμό των εφήβων.  

«Αν νοσήσουν πολλά παιδιά, είναι δεδομένο ότι κάποια από αυτά θα νοσήσουν σοβαρά και θα κινδυνεύσει η ζωή τους. Αν εμβολιάσουμε τα παιδιά μας, θα τα προστατεύσουμε πλήρως και δεν θα θρηνήσουμε καμία απώλεια νέου ανθρώπου στην Ελλάδα» είπε ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top