Χαρδαλιάς για «έκρηξη» κρουσμάτων: Νέα μέτρα σε bar - κέντρα διασκέδασης

Λουκέτο στους παραβάτες  - Έκκληση για εμβολιασμό  

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κατά τη σημερινή ενημέρωση  

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη μεγάλη αύξηση σήμερα του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα  οποία έφθασαν τα 1.797,  ενώ αυξημένο είναι και το επιδημιολογικό φορτίο στα λύματα. 

Έκτακτη ενημέρωση στις 7 μ.μ. από Χαρδαλιά μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων 

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν,  ενώ ανακοίνωσε νέα μέτρα για τα bar και τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία θα λειτουργούν αυστηρά με καθήμενους και μόνο θαμώνες. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι με «λουκέτο» στα καταστήματα από την πρώτη παράβαση.  

Κορωνοϊός: 1.797 νέα κρούσματα σήμερα - 8 νεκροί και 168 διασωληνωμένοι  

Λύματα: «Ανησυχητική η αύξηση του ιικού φορτίου κατά 65% στην Αττική» 

Αιτία ότι η ανάλυση για την προέλευση των κρουσμάτων έδειξε ότι η μετάδοση σε πολλά από αυτά προέρχεται από νέους  που διασκέδαζαν σε bar και κέντρα διασκέδασης, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί και χωρίς να τηρούν τα μέτρα.  Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.   

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σχετικά με τα νέα μέτρα  «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης», ενώ πρόσθεσε ότι «όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας». 


Τσουχτερά πρόστιμα ακόμη και… αναδρομικά με την αξιοποίηση βίντεο από τα social media!   

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα,  θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα της παράβασης,  για 7 ημέρες. Για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα της παράβασης, για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Μάλιστα, στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει οπτικού υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση, όπως π.χ. από αναρτήσεις video στα social media!  
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top