Νέα μέτρα: Καμπάνες αλλά και επιβράβευση των επιχειρήσεων διασκέδασης

Βοήθεια από τοπικούς παράγοντες και γνωστά πρόσωπα ζητά η κυβέρνηση

Τι ανέφερε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown  

Στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνουν τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από 15 Ιουλίου, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αυστηροποίηση των προστίμων για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα, ακόμα και στην αναστολή λειτουργίας τους από την πρώτη κιόλας παράβαση

Lockdown: Επαναφορά και σε τουριστικά μέρη αν αυξηθούν τα κρούσματα!

Στις σκέψεις τους είναι και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με τους υπεράριθμους θαμώνες και τις ταμπέλες που θα αναφέρουν αν πρόκειται για covid free χώρους. 

Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

Υπό τον φόβο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, οι ειδικοί ανησυχούν ότι θα παρατηρηθεί νέα έξαρση κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για μετακινήσεις, ψυχαγωγία και εργασία

Ενδεικτικά, ο νότιος τομέας Αθηνών, όπου βρίσκονται πολλά παραλιακά μαγαζιά, χώροι διασκέδασης και beach bar, παρουσιάζει μικρή αύξηση μολύνσεων το τελευταίο διάστημα. Xθες, τα νέα κρούσματα ήταν 107, περισσότερα δηλαδή από όσα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα μέτρα θα «κλειδώσουν» σε νέα σύσκεψη και οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από 5/7 σε δημόσιες υπηρεσίες και διασκέδαση

Επιβράβευση των επιχειρήσεων που τηρούν τα μέτρα

Εκτός από τις «βαριές» καμπάνες, η πολιτεία σχεδιάζει να επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες. Μελετώνται διάφορα μπόνους αλλά και τακτική δημοσιοποίηση των ονομάτων των καταστημάτων που τηρούν τα μέτρα αλλά και αυτών που «υποτροπιάζουν».

Με το βλέμμα στραμμένο στους εμβολιασμούς

Ένα δεύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να πείσει τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Γι’ αυτό τον σκοπό θα κληθούν να συμβάλουν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας ή ακόμη και πρόσωπα γνωστά που έχουν επιρροή στο κοινό όπως καλλιτέχνες, αθλητές ή influencers.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top