Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

«Ζήτημα χρόνου να επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα»

Σαφάρι ελέγχων για εστίες διασποράς στη διασκέδαση ξεκινά με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτας στην Ευρώπη.

Με αφορμή των άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίου, βάσει των περιορισμών, που ανακοινώθηκαν, ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους.

Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους

Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκε επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί - στις 15 Ιουλίου.

«Χρυσάφι» ο καφές και το σουβλάκι για τους ανεμβολίαστους από 15 Ιουλίου

Παυλάκης: Αν συνεχιστεί έτσι, το φθινόπωρο θα είναι μη διαχειρίσιμο

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη σε δείπνο στην Αντίπαρο με Μπέζος και Χανκς

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους, αλλά και οι κυρώσεις, που θα ισχύσουν, θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Τείχος ανοσίας με 70-75% έως το τέλος καλοκαιριού

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να πειστούν όσοι πολίτες έχουν ακόμη αμφιβολίες για τοι εμβόλιο, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή στην εμβολιαστική εκστρατεία και της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και του επιχειρηματικού κόσμου.

«Πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο,το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, στόχος είναι το τείχος ανοσίας, με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 70-75% έως το τέλος του καλοκαιριού.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο το στοιχείο ότι το 99% των βαρέων περιστατικών στις ηλικίες 60 με 80 ετών, που είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ. είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτή τη στιγμή, το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Ζήτημα χρόνου να επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ζήτημα χρόνου να επικρατήσει και στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα, ενώ προειδοποίησε τους ανεμβολίαστους πως διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Συνεχίζοντας, στάθηκε στη χρησιμότητα των self test, τονίζοντας πως το μήνυμα, που στέλνει, είναι «εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα».

«Πρέπει να τονίσω ότι άνω του 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test.  Άρα, η τακτική διάγνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα τα self-test ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε νωρίτερα τις όποιες εισροές και να μπορούμε να περιχαρακώνουμε αυτούς τους κύκλους πριν διευρυνθούν ανησυχητικά πολύ», είπε.

«Θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά ημέρα χαμένη», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top