Μετάλλαξη Δέλτα: Ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Πέτσας: Θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν τοπικά lockdown, εάν υπάρξει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων, άφησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι δύο μήνες κρίσιμοι, την ώρα μάλιστα που η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει στην Ευρώπη.

Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη Δέλτα η κυβέρνηση

«Όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως πάνω απ’ όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Πέτσας: Ανοιχτό ενδεχόμενο για test - Green Pass σε χερσαίες μετακινήσεις

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του, επεσήμανε ότι η χώρα δε θα ξαναζήσει γενικά lockdown για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κινδυνεύουν σε περίπτωση που έρθει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους

Το βάρος τώρα πέφτει στον εμβολιασμό, όσων ακόμη είναι επιφυλακτικοί, προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας, προτού φτάσουμε στο φθινόπωρο.

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προκειμένου να είμαστε «οχυρωμένοι» από τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, δε θα κινδυνέψει η οικονομία αλλά οι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top