Αύξηση κρουσμάτων: Σκέψεις για μάσκα παντού, self-test στην ηπειρωτική χώρα

Νέα συνεδρίαση των ειδικών για την ανακοπή ενός τέταρτου κύματος πανδημίας

Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star στις 6/7

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που σχεδόν διπλασιάστηκαν χθες (1.797) σε σύγκριση με τη Δευτέρα 5/7 (801) και τριπλασιάστηκαν από την περασμένη εβδομάδα (633 στις 30 Ιουνίου) φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα. Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να βρουν τρόπους ώστε να ανακοπεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας λόγω της μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Θωμαΐδης: «Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα»

Εκτός από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για:

  • επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
  • επιβολή τοπικών lockdown σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη 
  • τη διενέργεια self- test για μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, εκτός της νησιωτικής

Μετάλλαξη Δέλτα: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει σενάρια επιστροφής της μάσκας

Ακόμη, στο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας, προβλέπεται και ο εμβολιασμός στον τόπο διακοπών. Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καταχωρώντας ο πολίτης τον ταχυδρομικό κώδικα του προορισμού του θα μπορεί να πραγματοποιεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου του στον τόπο όπου βρίσκεται.

Στα σενάρια εφαρμογής νέων περιοριστικών μέτρων δε συγκαταλέγεται η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας ή η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, για λόγους τουρισμού, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τέταρτο κύμα ακόμα και τον Ιούλιο φοβούνται οι ειδικοί

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων έχει υποχωρήσει στα 27 έτη, ενώ όπως ανέφερε χθες χαρακτηριστικά στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς, από την ιχνηλάτηση προκύπτει πως το 32% των θετικών περιστατικών κορωνοιού των τελευταίων ημερών αναφέρει συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top