Θωμαΐδης: «Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα»

Τι είπε για τους νέους - Μόνη λύση απέναντι στον ιό το «τείχος ανοσίας»

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω καλοκαιριού καθώς και ο φόβος της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς. Το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών, αν χαλαρώσουμε απέναντι στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τέταρτο κύμα ακόμα και τον Ιούλιο φοβούνται οι ειδικοί

«Δεν περίμενα τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες» είπε στον Αnt1 o καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σημειώνοντας ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής και Ηρακλείου

O καθηγητής παρατήρησε ότι η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής ήταν περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δύο περιοχές της Κρήτης. Μια θετική παράμετρος είναι τουλάχιστον ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει σε χώρους εστίασης και διασκέδασης από τις 8 Ιουλίου

«Είναι πολύ πιθανόν να δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα ημερησίως» προειδοποίησε ο κ.Θωμαΐδης και τόνισε ότι «πρέπει να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

Ο ιός μεταδίδεται όταν υπάρχει συγχρωτισμός, χωρίς προστατευτικά μέτρα, κυρίως σε κλειστούς χώρους

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, διαπιστώνεται αυξητική τάση που οφείλεται στη μεγάλη διάδοση του ιού σε νεαρότερες ηλικίες, οι οποίες δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν. Ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι κατανοητό αυτό που συμβαίνει με τους νέους, καθώς είναι κλεισμένοι μέσα σχεδόν 1,5 χρόνο. Υπενθύμισε ωστόσο, ότι για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, ο μόνος τρόπος είναι ο εμβολιασμός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top