Νέα μέτρα: Μόνο για τους εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι στην εστίαση

Τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας- Τι σκέφτονται να εισηγηθούν οι ειδικοί

Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star στις 6/7

Τα δεδομένα και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ανακοπεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας εξετάζουν οι ειδικοί, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Οι στόχοι είναι δύο: να αυξηθούν τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης και να αποτραπεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. 

 

Εμβολιασμοί: Οι 82 δήμοι με τα χαμηλότερα ποσοστά

Στα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι είναι η χρήση μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μάσκα είναι ένα ισχυρό μέτρο προφύλαξης από τον ιό, κάτι που πρέπει να υπάρχει στη συνείδηση του κόσμου. Από την άλλη, είναι γνωστό ότι είναι πολύ δύσκολο να κολλήσει κάποιος που έχει εμβολιαστεί, βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και δεν είναι σε συνθήκες συγχρωτισμού. 

Αύξηση κρουσμάτων: Σκέψεις για μάσκα παντού, self-test στην ηπειρωτική χώρα

Εκτός από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους από 8 Ιουλίου, στις σκέψεις των ειδικών είναι να εισηγηθούν οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Θωμαΐδης: «Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα»

Όσον αφορά στον τουρισμό και τους ταξιδιώτες ήδη εφαρμόζονται από τις 5 Ιουλίου εντατικοί έλεγχοι στα πλοία. Οι ταξιδιώτες στα νησιά πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (αφού έχουν περάσει 15 μέρες μετά τη β΄ δόση) ή αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Τι γίνεται όμως με τις χερσαίες μετακινήσεις;

Έλεγχοι ακόμα και μέσα σε πλοία για την τήρηση των μέτρων

Αυτό που ανησυχεί και στο οποίο δίνεται έμφαση από τους ειδικούς είναι οι πύλες εισόδου από τα Βαλκάνια και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και στα κρούσματα που παρατηρούνται σε Έλληνες και ξένους τουρίστες σε Μύκονο, Νάξο, Ηράκλειο, Κέρκυρα.

Πάντως, σύμφωνα με όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος στον ΣΚΑΪ 100,3, δε βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις ειδικά στις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή τους σε αντίθεση με τα πλοία.

«Φρένο» στα σενάρια για μετακινήσεις με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας δε φαίνεται να είναι στις σκέψεις των ειδικών. Προσανατολίζονται κυρίως στην εισήγηση για πιο εντατικούς ελέγχους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top