Εμβολιασμοί: Οι 82 δήμοι με τα χαμηλότερα ποσοστά

Ποιες περιοχές καταγράφουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη

Τα ποσοστά των εμβολιασμών στην Αττική- κεντρικό δελτίο Star 7/7

Προβληματισμό προκαλούν 82 δήμοι της χώρας, στους οποίους σημειώνονται χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Ειδικότερα, σε αυτές τις περιοχές το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών είναι κάτω του 30%, ενώ σε 50 από τους 82 δήμους, το ποσοστό κάλυψης είναι κάτω του 25%.

Ενδεικτικά, εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 25% καταγράφουν οι δήμοι Βόλβης, Θέρμης, Δέλτα, Κιλελέρ, Καρπενησίου, ενώ στους δήμους Σερρών και Ροδόπης, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι κάτω από 10%.

Εμβολιασμός – Ελλάδα: Οι περιοχές - πρωταθλητές και οι ουραγοί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star τη χειρότερη πανελλαδική επίδοση στον εμβολιασμό με δύο δόσεις, καταγράφουν η Φλώρινα που σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με 21,5%, η Ροδόπη με 26,23%, η Ξάνθη με 26,71%, η  Αιτωλοακαρνανία (26,81%) και η Ευρυτανία (26,99%) που πλησιάζουν μόλις στο 27%. 

Ο αριθμός των εμβολιασμών ανά Περιφερειακή ενότητα σε πίνακες

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η συμβολή της Εκκλησίας για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους δημάρχους σε όλη τη χώρα την ενεργοποίηση όσων έχουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο («influencers του χωριού» όπως τους αποκαλούν χαρακτηριστικά), προκειμένου να παροτρύνουν τους κατοίκους να εμβολιασθούν.

Εμβολιασμοί: Influencers και ιερείς ζητά να «επιστρατευθούν» η κυβέρνηση  

Τα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Αττική

Στην Αττική υπάρχουν τομείς που καταγράφουν μεγάλα ποσοστά εμβολιασμών κι άλλοι χαμηλά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star, στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχει ήδη κάνει μία δόση το 81% κι έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του σχεδόν το 60% των κατοίκων.

Κορωνοϊός: Η περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Αντιθέτως, στον Πειραιά, έχει κάνει μία δόση το 28,43% κι έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 22,88%. Στη Δυτική Αττική, το 21% έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ το ποσοστό εκείνων που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είναι μόλις 16,29%. Στην Ανατολική Αττική τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 22% και σχεδόν 16%.

Οι περιοχές με υψηλά ποσοστά εμβολιασμών

Εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφουν συγκεκριμένα κάποια από τα νησιά μας. Πρωταθλητές στον εμβολιασμό με δύο δόσεις είναι:

  • η Κύθνος και η Κέα με 79,2%
  • η Μύκονος με 82,1 %
  • η Κϊμωλος, η Σέριφος  και η Σϊφνος με 74,9% 
  • η Λευκάδα με 60,98%
  • η Πάρος με 59,42%.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top