Εμβολιασμοί: Influencers και ιερείς ζητά να «επιστρατευθούν» η κυβέρνηση  

Επιστολή του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα στους δημάρχους  

Στέλιος Πέτσας

Τους «Influencers του χωριού», δηλαδή πρόσωπα με επιρροή στις τοπικές κοινωνίες,  προτείνει να «επιστρατευθούν» υπέρ του εμβολιασμού η κυβέρνηση, καθώς η απροθυμία ή και η άρνηση για εμβολιασμό παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε αρκετούς Δήμους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ορισμένους δήμους το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης βρίσκεται ακόμη και στο  3%! 

Πελώνη: «Αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς»

Σε συνέχεια της χθεσινή ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, για την πορεία των εμβολιασμών και την πανδημία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους δημάρχους της χώρας, «στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Μητσοτάκη για εμβολιασμό, ελέγχους και μετάλλαξη Δ 

Στην επιστολή του συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας προς τους Δημάρχους αναφέρει για το σχέδιο επιτάχυνσης των εμβολιασμών: 

Lockdown: Επαναφορά και σε τουριστικά μέρη αν αυξηθούν τα κρούσματα!

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μου ανατέθηκε ο συντονισμός ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. 

Την ώρα που στο σύνολο της Επικράτειας η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμμερίζεται την αγωνία για το «χτίσιμο» του συλλογικού τείχους ανοσίας το γρηγορότερο δυνατό και συμμετέχει στον αγώνα για τον καθολικό εμβολιασμό με στόχο να βγούμε από το τούνελ που στέρησε την ελευθερία μας όλο το προηγούμενο διάστημα, δυστυχώς δεν έχουμε την ίδια ταχύτητα στον εμβολιασμό σε όλες τις περιοχές της χώρας. Παραμένει ακόμη κατά τόπους ανεμβολίαστο ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. 

Οι συμπολίτες μας αυτοί είτε διστάζουν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ως κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ενισχύσουμε αποφασιστικά – με συντονισμένο σχέδιο – την πορεία των εμβολιασμών, με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού και να προφυλάξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Και το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο για να κερδίσουμε μια και καλή την ελευθερία μας και να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top