Πελώνη: «Αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμούς

Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα αναφέρθηκε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα φάση και πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχει η συγκυρία με τη μετάλλαξη Δέλτα και παράλληλα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μια αύξηση των κρουσμάτων».

Η κα Πελώνη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε ότι οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμούς. «Δεν διχάζουμε τους πολίτες τους καλούμε σε εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Πελώνη: Ανοικτό να επιστρέψουν οι μάσκες

«Αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς»

Αναφερόμενη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε επίσης, ότι πάει καλά, αλλά όπως εξήγησε θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και διαμήνυσε πως θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων, λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των επιστημόνων που με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

«Δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν»

Εστιάζοντας μάλιστα στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε «δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες   

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «μια πράξη αυτοπροστασίας αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης». «Μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%» δήλωσε.

«Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα κάνοντας λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

 «Δεν διχάζουμε τους πολίτες»

Κλείνοντας η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top