Πελώνη: Ανοικτό να επιστρέψουν οι μάσκες

«Δεν μπορεί μια μερίδα δύσπιστων να κρατά πίσω ολόκληρη την κοινωνία»

«Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα».

Με αυτή τη φράση άνοιξε παράθυρο για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας η Αριστοτελία Πελώνη, εάν χρειαστούν μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

Η κυβερνητική εκρόσωπος επεσήμανε ότι ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων, που είχε διαπιστωθεί τελευταία, και πως η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

«Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή», είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πελώνη: Ασφαλείς μόνο οι εμβολιασμένοι – Να πειστούν και οι δύσπιστοι

Η κυρία Πελώνη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές».

«Όλη η προσπάθεια, που γίνεται, είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας το ταχύτερο. Δεν μπορεί η κοινωνία και η οικονομία να μείνει για πάντα κλειστή. Δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με δυσπιστία το εμβόλιο παρότι βλέπει την αποτελεσματικότητά του και τα στοιχεία ως προς αυτό να κρατάει πίσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία και την κοινωνία», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top