Πελώνη: Ασφαλείς μόνο οι εμβολιασμένοι – Να πειστούν και οι δύσπιστοι

Τι είπε για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε καταστήματα

«Πρέπει να πείσουμε όσους είναι δύσπιστοι, όσους διστάζουν να εμβολιαστούν».

Αυτό υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και «ταυτόχρονα το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς «ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες».

Περιοριστικά μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους από φθινόπωρο

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους», τόνισε.

Τι είπε για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε καταστήματα

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή παρουσία ανεμβολίαστων εργαζομένων σε καταστήματα για αμιγώς εμβολιασμένους, η κυρία Πελώνη σημείωσε εμφατικά ότι «όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Προνόμια εμβολιασμένων: Όρθιοι και χορός στα covid free καταστήματα

Όπως είπε, «είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευθούν μέσα από το εμβόλιο».

Freedom Pass: Και επιχειρήσεις συντάχθηκαν με την πρωτοβουλία

Αναφερόμενη στο Freedom Pass, την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ σε νέους 18 έως 25 ετών, που θα εμβολιαστούν, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για επιβράβευση αλλά και κίνητρο στους νέους.

Freedom Pass: Τι είναι και πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα των 150 ευρώ

«Υπήρξαν επιχειρήσεις που συντάχθηκαν με αυτή την πρωτοβουλία, δίνοντας στους νέους, αντίστοιχες παροχές στο πλαίσιο της δικής τους δραστηριότητας. Ο πρωθυπουργός επικρότησε το παράδειγμά τους και ενθαρρύνει περισσότερες επιχειρήσεις να δράσουν ανάλογα».

Νέοι κανόνες από 15 Ιουλίου σε εστίαση και ψυχαγωγία

Για τα νέα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία από 15 Ιουλίου, με τη δημιουργία χώρων για εμβολιασμένους και μικτούς χώρους, η κυρία Πελώνη σημείωσε πως έχουν στόχο ην προστασία της δημόσιας υγείας σε χώρους όπου υπάρχει έντονος συγχρωτισμός και την σταδιακή αποκατάσταση της ελευθερίας των εμβολιασμένων πολιτών.

Στους αμιγείς χώρους θα μπορούν να βρίσκονται οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Στους μεικτούς χώρους θα επιτρέπονται εκτός από τις δύο προηγούμενες κατηγορίες, όσοι έχουν έχουν rapid ή μοριακό τεστ.

«Ο έλεγχος στην είσοδο θα γίνεται από μια ψηφιακή εφαρμογή που θα διαπιστώνει την αυθεντικότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και των τεστ σε μικτούς χώρους -σε ψηφιακή ή έγχαρτη μορφή- και δεν θα διατηρείται κανένα αρχείο. Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν. Οι επιχειρήσεις θα έχουν ειδική σήμανση στις εισόδους για το αν είναι αμιγείς ή μικτές. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top