Freedom Pass: Τι είναι και πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα των 150 ευρώ

Θα αποθηκεύεται σε ψηφιακό πορτοφόλι στα κινητά τηλέφωνα

Στο ψηφιακό πορτοφόλι των κινητών τηλεφώνων θα αποθηκεύεται η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, η οποία θα δίνεται μετά την πρώτη δόση του εμβολίου στους νέους από 18 έως 25 ετών.

Το Freedom Pass (ή Κάρτα Ελευθερίας) θα δίνεται σε όλους τους νέους, που εμβολιάστηκαν μέσα στο 2021, δηλαδή και όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά και σε όσους θα το κάνουν.

Μενδώνη: Δωρεάν σε κινηματογράφους και θέατρα με την κάρτα των 150 ευρώ

Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα χορηγείται με βάση τον ΑΜΚΑ και θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπoρίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS.

Freedom Pass

Θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα σε εμβολιασμένους νέους 18 έως 25 ετών

Θα είναι στοχευμένη και, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Κυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

Freedom Pass

Η απόκτησή της είναι απλή: θα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες, είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

«Ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Freedom Pass

Σε όσους νέους δεν έχουν «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, θα δίνεται – όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης – ειδική βεβαίωση για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ.
Freedom Pass

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top