Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα σε εμβολιασμένους νέους 18 έως 25 ετών

Θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε συναυλίες

Δείτε το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ σε όλους τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το ποσό θα δοθεί σε περίπου 940.000 νέους και αφορά και όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν.

Γεωργιάδης: Αδιανόητο να υπάρχει ανεμβολίαστος σεφ

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα «δώρο ευγνωμοσύνης» και κίνητρο για τους νέους, για τους οποίους «από σήμερα ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους».

Freedom Pass για εισιτήρια, ξενοδοχεία, συναυλίες και θέατρα

Η κάρτα θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, αλλά και την είσοδο σε συναυλίες, θέατρα και μουσεία ενώ θα χορηγείται μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η διαδικασία για τη χορήγησή της θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με τον ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. 

«Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως παράλληλα αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα.

Μητσοτάκης: Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους την επόμενη εβδομάδα

«Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. Οι νέοι έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό, πατώντας γκάζι, προκειμένου να φτάσουμε στο 70%, γιατί όχι και στο 80%, του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους», υπογράμμισε.

«Γκάζι» σε εμβολιασμό για να αποφύγουμε την επιστροφή σε αυστηρότερα μέτρα

«Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η προπληρωμένη κάρτα θα ονομάζεται Freedom Pass (ή Κάρτα Ελευθερίας, στα ελληνικά).

«Η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, λέγοντας πως μετά από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό, «η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη, μένοντας πάντα σε επιφυλακή».

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

«Οι εμβολισμοί απλώνονται όλο και πιο πολύ, επιστρέφει σιγά - σιγά σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομική και κοινωνική ζωή», πρόσθεσε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top