Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες   

Εμβολιασμένοι με «ελευθέρας» και ανεμβολίαστοι με test 

Μεγαλώνουν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με τα νέα μέτρα να πλήττουν όσους δεν είναι θωρακισμένοι και με τις δύο δόσεις. Η κυβέρνηση οριστικοποίησε το πλαίσιο και τις δύο ταχύτητες που θα κινούνται οι πολίτες. 

Αυτά είναι όλα τα μέτρα για εστίαση και ψυχαγωγία 

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, διαχωρίζονται οι δραστηριότητες των πολιτών στις  απολύτως αναγκαίες που είναι ζωτικής σημασίας -  όπως η εργασία -  και  σε αυτές που δεν είναι τόσο  αναγκαίες,  δηλαδή οι λεγόμενες δραστηριότητες μη ουσιώδους χαρακτήρα, όπως η ψυχαγωγία. 

 «Σφίγγει τον κλοιό» η κυβέρνηση στους μη εμβολιασμένους 

Ο πολιτικός συντάκτης του Star απάντησε στις ερωτήσεις της Μ. Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης: 

-Ποιες θεωρούνται αναγκαίες δραστηριότητες και τι θα ισχύσει σε αυτές;

Στις αναγκαίες δραστηριότητας είναι  η εργασία, η εκπαίδευση και οι μετακινήσεις με τα μεσα μεταφοράς στην ηπειρωτική χώρα. Οι εμβολιασμένοι έχουν πράσινο για να κινούνται ελευθέρα.  Αλλά οι ανεμβολίαστοι  χρειάζονται self test ηδη στην εργασία και θα μπει και στους υπολοίπους τομείς από τον Σεπτέμβριο.

Μόνο για εμβολιασμένους ή για όλους; Το δίλημμα εστίασης και ψυχαγωγίας

-Ποιες είναι οι μη αναγκαίες δραστηριότητες και τι θα ισχύσει εκεί;

Μη αναγκαία δραστηριότητα είναι η διασκέδαση. Εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, θέατρα, ταξίδια και διακοπές. Κι εδώ οι εμβολιασμένοι έχουν πράσινο φως  για ελεύθερη μετακίνηση αλλά οι ανεμβολίαστοι επιβαρύνονται με rapid test 48 ωρών ή μοριακό test 72 ωρών. Και  οι πληροφορίες είναι ότι από το φθινόπωρο τα  υγειονομικά πρωτόκολλα  για τους μη εμβολιασμένους θα γίνουν πιο αυστηρά.

Νέα μέτρα από 5/7: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test στα νησιά

-Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα: Για παράδειγμα στο σούπερ μάρκετ τι θα γίνει;

Στο σούπερ μάκρετ θα έχουν όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση με μάσκες και μέτρα, γιατί είναι δραστηριότητα αναγκαία για όλους.

Προνόμια εμβολιασμένων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

-Στα καθημερινά ψώνια στην αγορά, τι θα ισχύσει από το φθινόπωρο;

Δε θα υπάρξει κάποιος διαχωρισμός που να τον θεσπίσει η Πολιτεία. Δεν μπορεί όμως κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιες επιχειρήσεις να επιλέξουν να απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους. Και βέβαια στην περίπτωση που έχουμε νέο κύμα σίγουρα θα υπάρξουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top